OPĆINA DRAGALIĆ

2975 0

Na završetku fiskalne 2012.godine želim se osvrnuti sa nekoliko rečenica na razdoblje posljednjih dvanaest mjeseci koji su iza nas.

 

Piše: Zvonimir Karlik, načelnik

 

Ova godina ostati će zapamćena kao godina neizvjesnosti u smislu funkcioniranja općinske uprave u odnosu na investicije i planirane zahvate.

Godina koja na razini države nosi zaokret u funkcioniranju fiskalnoga kapaciteta, godina želja i planova od kojih su u realizaciju ušli samo oni koji su isključivo ovisili o izvornom općinskom proračunu.

Svi projekti koji su u svojoj osnovi zasnivani na planiranim prihodima iz državnog proračuna, neovisno da li se radi o financiranju ili značajnijem sufinanciranju, došli su u pitanje.

 

Svjesni smo potrebe centralne države za konsolidacijom državnog proračuna, no isto tako naglašavamo kako je potrebno ne zaustaviti baš svaku aktivnost i svesti se na vegetiranje.

 

Manje zajednice poput naših ovisne su o pomoći centralne države u provedbi kapitalnih projekata, a o njihovoj realizaciji ovisi i opstanak ruralnih prostora, te se svakako nadamo i priželjkujemo u slijedećoj godini realizaciji nekih od projekata koji su bitni za našu malu zajednicu. (…školsko-sportska dvorana uz OŠ Dragalić, kanalizacija Mašić-Medari, vodoopskrba naselja Poljane, vodoopskrba naselja Donji Bogićevci, nastavak realizacije projekata bitnih za funkcionalnu uspostavu radne zone Dragalić…). To su sve projekti za koje ova općinska uprava ima dozvole za građenje i nadamo se kako će bar neki od njih započeti svoju realizaciju u 2013.g.

S ovim razmišljanjima i željama želim da uđemo u Novu 2013.godinu s puno zdravlja, sreće i osobnih uspjeha, kako pojedinaca, tako i cijele zajednice.

Related Post

OPĆINA DRAGALIĆ

Autor - 22/12/2015 0
DRAGALIĆ, 22. prosinac 2015. – Danas su se u Vatrogasnom domu okupili roditelji s djecom rođenom u ovoj godini na…