IZBORNE AKTIVNOSTI U GRADSKOM DRUŠTVU CRVENOG KRIŽA

1152 0

NOVA GRADIŠKA, 16. prosinca 2016. – Jučer su održane dvije Skupštine Gradskog društva Crvenog križa. Nakon redovne Skupštine na kojoj je usvojena izvješća o radu i financijsko izvješće za 2015. godinu i usvojen program rada

i financijski plan za 2017. godinu, održana je i Izborna skupština. Budući da je ovo izborna godina Crvenog križana na svim nivoima, Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška je, nakon izbora u općinskim organizacijama i Odborima na području grada, održavanjem Izborne skupštine okončalo izborne aktivnosti. Za predsjednicu ponovo je izabrana Marija Guberović, a za njene zamjenike Zrinka Ferenčina i Mato Modrić. Uz njih su u Gradski odbor izabrani Anka Štivičić i Mario Borojević.

U Nadzorni odbor izabrani su Franjo Samardžić, Nevenka Bjelić i Ivan Oršulić.

Zastupnici u Skupštini društva Crvenog križa Brodsko-posavske županije su Mario Borojević, Mato Modrić, Marija Guberović, Zrinka Ferenčina, Franjo Samardžić, Nevenka Bjelić i Ivan Oršulić.

Za zastupnika u Skupštini Hrvatskog Crvenog križa izabran je Franjo Pavlović.

Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška i u narednom periodu će, zajedno sa svojim organizacijama i brojnim volonterima, organizirati i provoditi brojne aktivnosti na području Grada Nova Gradiška i općina Stara Gradiška, Okučani, Gornji Bogićevci, Dragalić, Vrbje, Davor, Cernik, Rešetari, Staro Petrovo Selo i Nova Kapela.

To su, uz humanitarne i socijalne programe, zdravstveni programi, služba traženja i širenje znanja o humanim idejama Crvenog križa. Neće izostati ni aktivnosti Mladeži Crvenog križa, obilježavati će se značajni datumi i surađivati s drugim organizacijama i udrugama. Kako je naglasio Franjo Pavlović, ravnatelj Gradskog društva CK, financiranje aktivnosti Crvenog križa, a time i stvaranje uvjeta izvršenje zacrtanog programa od velikog je značaja. Stoga će se uložiti velik napor da se potrebna sredstva osiguraju, posebno za humanitarne potrebe kao što su pomoć osobama koje su u stanju socijalne ugroženosti, invalidima, djeci u potrebi, te za brojne socijalne programe kao što je pomoć u kući starim i nemoćnim osobama. I u narednom periodu posvetit će se dužna pažnja programu dobrovoljnog darivanja krvi te programima koji su usmjereni na samozaštitu i očuvanje zdravlja.

Related Post