UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA POLICIJE BPŽ

878 0

NOVA GRADIŠKA – U organizaciji udruge hrvatskih branitelja iz domovinskog rata policije Brodsko-posavske županije 15. je prosinca u Gradskoj vijećnici grada Nova Gradiška održana “Večer poezije” kojom su pokazali kako se branitelji

bave i glazbeno kulturnim radom, a programom kojega su pripremili obogatili su sve one koji su bili nazočni ovom druženju.

Stihove Krešimira Šimića, sina poginulog hrvatskog branitelja i interventnog policajca PU BPŽ interpretirao je Zrinko Kapetanić, načelnik PP Okučani, potom su vlastite stihove govorili Ivan Došlić, pripadnik 3. gardijske brigade, Suza Šunjić, supruga prvog hrvatskog redarstvenika, potom i Evica Kraljić, novogradiška pjesnikinja. Večer poezije zaključio je stihovima Tina Ujevića, Marka Marulića, Konstantina Simonova, ali i vlastitima Zrinko Kapetanić.

Tamburaši slavonskobrodske župe Duha Svetoga, članovi UHBDRPBPŽ, oplemenili su večer domoljubnom glazbom, a svi sudionici potvrdili kako je duh hrvatskoga čovjeka itekako važan i kako je bio iznimno vrijedna motivacija tijekom Domovinskoga rata.

Skupu su se obratili i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja iz domovinskog rata policije BPŽ Željko Golubičić, brigadir Branko Cindrić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata BPŽ, ujedno izaslanik ministra hrvatskih branitelja, Marijan Smernić predsjednik Zajednice udruga policije RH, magistra Ljiljana Lukačević voditeljica Tima za psihosocijalnu pomoć stradalnicima Domovinskog rata.

Moderator skupa bio je Vlatko Krznarić, tajnik UHBDRPBPŽ. Uručene su i Zahvalnice svima koji su do sada podržavali rad ove Udruge, a pročitan je i brzojav iz Ureda hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović upućen ovoj Udruzi.

Druženje je nastavljeno u Domu hrvatskih branitelja.

Related Post

„POKAŽI SVOJ TALENT“

Autor - 15/10/2013 0
OKUČANI, 15. listopada 2013. – Prošlog vikenda je u prostorijama Doma „Dragi bližnji“ u Okučanima, koji su izgradile časne sestre…