MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

823 0

NOVA GRADIŠKA – Održan je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i suorganizaciju udruge “POZITIVA” NG 15. prosinca u sklopu sadržaja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Bio je namijenjen predstavnicima osnovnih i srednjih škola

Brodsko-posavske županije kao i socijalnim pedagozima.

 

Stručni skup je otvorila Vesna Đapić, zamjenica gradonačelnika za društvene djelatnosti i predsjednica Koordinacijskog tijela za prevenciju ovisnosti Grada Nova Gradiška.

 

-Hvala Udrugama “Prevencija” i “Pozitiva” na aktivnostima koje su provele tijekom ovoga mjeseca. Vjerujem da će se sudionici ovoga skupa moći upoznati s najnovijim rezultatima, ali i načinima borbe protiv ovisnosti – istaknula je, među ostalim.

 

Voditeljica Županijskog stručnog vijeća za školske preventivne programe osnovnih škola Aleksandra Grubač (defektologinja u OŠ Okučani), naglasila je, među ostalim, kako će stručni skup stvoriti konkretan uradak koji će koristiti svima u daljnjem radu.

 

U sklopu stručnoga skupa održana su četiri predavanja: Kockanje mladih u Hrvatskoj – interaktivno predavanje, dr.sc. Neven Ricijaš; Timski rad u prevenciji – mr. spec. kliničke psihologije, Ljiljana Lukačević; Volontiranje u funkciji prevencije – prof. ped. Mira Linjaković i Preventivni programi – dipl. defektolog, Aleksandra Grubač.

 

Ovim stručnim skupom završeni su ovogodišnji programi Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Related Post

STARO PETROVO SELO

Autor - 17/12/2013 0
Na treću nedjelju Došašća i Nedjelju Caritasa, 15. prosinca, vjernici župe Staro Petrovo Selo obilježili su i spomen-dan blaženih Drinskih…