IZLOŽBA FOTOGRAFIJA IGORA HERCEGA: Fotograf s okom za ljepotu prirode i konja, kulturnog blaga i narodnih običaja

1227 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 9. lipnja 2019. – Zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić otvorio je jučer izložbu fotografija „Konji bili, konji vrani“ Igora Hercega, pokojnog člana Foto kluba F4, koji je u Ulici Karla Dijenješa postavio izložbu njegovih fotografija tematski vezanu za konje.
Igor Herceg bio je fotograf koji je svoj osjećaj za prirodu, životinje, narodne običaje, njihovu tradiciju i kulturno bogatstvo s posebnim osjećajem gledao kroz objektiv fotoaparata i fotografijom ih trajno bilježio. Takva je i ova izložba posvećena konjima, ljudima i događanjima koji bez konja danas ne bi ni postojali, a bez Igora Hercega odlazili bi u zaborav.
O autoru su govorili predsjednik Foto kluba F4 Gabrijel Vrebac, zamjenik gradonačelnika Borislv Vidošić i Dražen Mađarević, predsjednik Udruge „Konji bili, konji vrani“ koja je otvaranje ove izložbe učinila posebnim. Izložba je otvorena uoči tradicionalne manifestacije koju ova udruga organizira pod nazivom „Konji bili, konji vrani“. Njeni su članovi na izložbu došli predvođeni konjanicima, u narodnim nošnjama i svečano uređenim konjskim zapregama.
Na postavljanju izložbe i evociranju sjećanja na njegovog pokojnog člana, u ime obitelji Herceg, Foto klubu F4 i Zajednici tehničke kulture Nova Gradiška zahvalila se supruga Ivanka Herceg.

Related Post

STK „STRMAC“: U subotu

Autor - 06/10/2018 0
NOVA GRADIŠKA – U subotu, 6.10.2018., od 10 do 13 sati u Novoj Gradišci na popularnoj šahovnici nastavlja seakcija popularizacije…

HEP Hrvatski teniski kup

Autor - 19/09/2017 0
NOVA GRADIŠKA / OSIJEK – U organizaciji Hrvatskog teniskog saveza, uz pokroviteljstvo županije Osječko-Baranjske, Grada Osijeka, Gradske ustanove za upravljanje…