Izvještajni sabor ogranka Hrvatske demokršćanske stranke Cernik

582 0

Autorica Višnja Mikić
CERNIK – U četvrtak, 11. travnja, u prostorijama HDS-a održan je izvještajni sabor cerničkog ogranka ove stranke. Nakon intoniranja državne himne i minute šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje slijedile su uvodne riječi i pozdrav domaćina, mr. sc. Ivana Mikića,predsjednika ogranka, svim gostima i članovima stranke. Na dnevnom redu, među ostalim, bilo je Izvješće o radu ogranka koje je podnio predsjednik Mikić i koje je jednoglasno prihvaćeno.
Sudionike izvještajnog sabora ogranka HDS-a općine Cernik pozdravio je zatim primarijus dr.sc. Zoran Jukić, predvodnik liste HDS-a za Europski parlament i dopredsjednik stranke, govoreći o aktivnostima u kampanji za EU izbore. Kako je rekao, prošlu godinu obilježilo je uspješno osnivanje gradskih i općinskih ogranaka HDS-a na prostoru Brodsko-posavske županije, kao i aktivan početak njihovog rada, a sada slijede ozbiljne pripreme za izbore.
U nastavku skupa Jukić je govorio o važnim temama, stavovima i ciljevima Hrvatske demokršćanske stranke za koje će se zalagati u EU parlamentu. Među njima je, prema Jukiću, rješavanje krize demokracije u EU, a kao primjer naveo je ponašanje nekih članica glede prijema migranata (po kvotama u pojedinim zemljama). Govorio je i o uvozu radne snage, koji otvara dodatne probleme adaptacije, promjenu strukture domicilnog stanovništva i sl. Zaustavio se i kod problema iseljavanja, pada nataliteta, povećane starosti stanovništa itd.
Zastupnici HDS-a u EU parlamentu žele se zauzimati i za odbacivanje ksenofobije, sukladno kršćanskom socijalnom nauku prema ljudima drugih nacionalnosti, vjeroispovijesti, porijekla i orijentacije. Nadalje, Hrvatska demokršćanska stranka antimigracijske pokrete smatra nepotrebnim i štetnim. Misli da su neprimjereni današnjem vremenu.
Također, stranka smatra da Hrvatska treba što prije zadovoljiti tehničke i tehnološke standarde koje zahtijeva Šengenski protokol i postati, u tom pogledu, ravnopravna članica EU.
To su samo neke teme o kojima je govorio predvodnik liste HDS-a za EU parlament, primarijus dr. sc. Zoran Jukić, a o kojima će biti riječi i na ostalim izvještajnim saborima ogranaka HDS-a ovih dana.

Related Post