Tradicionalni sportski susreti umirovljenika u Novoj Gradiški

1526 0

Autorica Julijana Žirovčić

NOVA GRADIŠKA, 12. travnja 2019. – Članovi Udruge Matice umirovljenika iz nove Gradiške bili su domaćini članovima Udruga umirovljenika iz Vrpolja, Nove Kapele i Slavonskog Broda. Sudionici su se natjecali u kategorijama igranja šaha, belota, pikada i kuglanja.
Na dolasku bili su počašćeni zakuskom iza koje su slijedila natjecanja na dvije lokacije.
u prostorijama Udruge i u Kuglani “Exit”. Završna svečanost održala se u popodnevnim satima uz proglašenje najboljih ekipnih i pojedinačnih rezultata u sali Vatrogasnog doma u Novoj Gradiški.
Naš susret uveličala je svojim dolaskom i nama draga gošća koja pokazuje puno empatije za nas starije osobe,brine za naše potrebe i pomaže u pisanju projekata zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina koja je i podijelila priznanja i zahvalnice. Aktivno je na susretu sudjelovala i predsjednica Brodsko-posavske županije gđa. Ana Glivetić , kao član sudačkog tima za pikado.
Cilj ovih susreta je sklapanje novih poznanstava koja potiču na druženje i širenje prijateljskih odnosa. Same pripreme tijekom cijele godine , treninzi, povećavaju tjelesnu aktivnost umirovljenika , a kroz tjelesnu aktivnost poboljšava se i kvaliteta zdravlja i funkcionalne sposobnosti za obavljanje svakodnevnih poslova.
Ovo je ujedno bila i priprema za sportske susrete Matice hrvatskih umirovljenika koji će se održati 21.svibnja 2019. godine u Zagrebu na SRC Bundek u organizaciji Matice Hrvatske i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića. ( Predsjednica Udruge Julijana Žirovčić)

Related Post

DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

Autor - 23/06/2016 0
Policija podsjeća građane na akciju „Manje oružja – manje tragedija“ koja pruža građanima mogućnost dragovoljne predaje oružja policiji bez sankcija…