JEDAN TEŠKO POVRIJEĐEN

768 0

OKUČANI, 20. siječanj 2014. – U petak oko 18 sati na autocesti Bregana-Lipovac kod mjesta Okučani dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena.

Vozač teretnog automobila kutinskih registracija (muškarac u dobi od 44 godine s područja općine Križ) je pod utjecajem alkohola (1 promil) upravljao vozilom i kretao se lijevom prometnom trakom sjeverne kolničke trake od istoka u smjeru zapada. Vozilo se nije kretalo sredinom obilježene prometne trake već je lijevim djelom vozila zahvatilo zelenu površinu uz lijevi rub kolnika i prednjim djelom udarilo u prometni znak i smjerokazni stupić. Nakon toga vozilo se u zanošenju vratilo na kolnik gdje je došlo do ispadanja tereta iz tovarnog prostora i prevrtanja vozila na desni bok, a potom se vozilo ponovno ispravilo na kotače i sletjelo s ceste na travnatu površinu s desne strane kolnika, te udarilo u zaštitnu žičanu ogradu.

U ovoj prometnoj nesreći vozač je zadobio teške tjelesne ozlijede. Policija će u vezi ove prometne nesreće dostaviti obavijest nadležnom državnom odvjetništvu, a zbog uzrokovanja prometne nesreće i počinjenih prekršaja protiv vozača će dostaviti prekršajni nalog.

 

U petak oko 15,30 sati u naselju Smrtić 63-godišnji vozač iz Okučana sa 2,25 promila upravljao je osobnim automobilom i uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen. Vozač se vozilom kretao sjevernim prometnim trakom kolnika županijske ceste od istoka u smjeru zapada. Zbog ne držanja uz desni rub kolnika obilježene prometne trake, desnim kotačima vozilo zahvaća mekanu zemljanu površinu uz sjeverni rub kolnika i prednjim podvozjem udara u betonski šaht nakon čega izlijeće s kolnika u neobrađeno poljoprivredno zemljište gdje se zaustavlja na desnom boku.

Vozaču je liječnička pomoć pružena u bolnici Nova Gradiška gdje su mu i ozlijede okvalificirane kao tjelesne ozlijede. Nakon pružene liječničke pomoći vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja, a policija će protiv njega zbog prekršaja kojim je uzrokovao prometnu nesreću dostaviti prekršajni nalog, a zbog vožnje pod utjecajem optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški.

Related Post