Jedna osoba preminula 7 novooboljelih, u Slavonskom Brodu 5, Novoj Gradiški 1 i općini Sibinj 1

1336 0

Preminula je jedna ženska osoba u dobi od 64 godine koja je bila pozitivna na COVID-19, ali je imala i brojne druge komorbiditete

SLAVONSKI BROD, 20. rujan 2020 – U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je sedam (7) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (5), grad Nova Gradiška (1) i općina Sibinj (1).

Nažalost, preminula je jedna ženska osoba u dobi od 64 godine koja je bila pozitivna na COVID-19, ali je imala i brojne druge komorbiditete.
Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 595, dok je broj aktivnih slučajeva 120 (1 aktivna osoba manje nego prethodni dan). Do sada su u Brodsko-posavskoj županiji preminule ukupno 4 osobe.

Hospitalizirano je 14 osoba (isto kao i prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 747 osoba (73 osobe manje nego prethodni dan). U županijskoj karanteni nalazi se 1 pozitivna osoba.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Related Post