JOŠ JEDAN USPJEH

830 0

NOVA GRADIŠKA, 9. travnja 2014. – Proteklog je vikenda naš grad bio mjesto plesa, glazbe, nadmetanja,mladosti, novih susreta i prijateljstava. Mažoretkinje grada Nove Gradiške organizirale su 4.-6. travnja 2014. godine

18. državno prvenstvo u mažoret plesu. Ugostile su oko 750 natjecatelja iz 24 hrvatska grada. Generalni pokrovitelj manifestacije bio je Grad Nova Gradiška (posebno hvala gradonačelniku Željku Bigoviću, dogradonačelnici Ljiljani Lukačević i Mihaeli Đeraj na povjerenju, podršci i pomoći), a u samu se organizaciju uključio veliki broj roditelja iz udruge novogradiških mažoretkinja pri čemu su im pomogla brojna poduzeća, ustanove i pojedinci. Udruga im ovim putem javno zahvaljuje.

 

Zahvaljujemo i novinarima internetskih portala i Radiju Nova Gradiška koji su popratili događaj riječju i fotografijama.

Veličanstveno je bilo u petak 4.travnja 2014. godine na otvorenju Prvenstva. Uz zvukove koračnice Gradske glazbe u prostoru dvorane Elektrotehničke i ekonomske škole stupalo je 780 mažoretkinja u svečanim odorama. Pozdravili su ih gradonačelnik Željko Bigović, predsjednik Hrvatskog saveza mažoretkinja Frano Herendija i predsjednica novogradiških mažoretkinja Stana Cota. Samo se natjecanje odvijalo kroz tri dana. Završilo je svečanom dodjelom, priznanja, medalja i pehara. Najuspješnijim pojedincima i timovima medalje i pehare dodijelili su Stana Cota, Frano Herendija i Ljiljana Lukačević.

Bez obzira što je događaj bio natjecateljskog karaktera, prostor dvorane neprestano je bio ispunjen pozitivnim ozračjem, veseljem, srećom i zadovoljstvom natjecatelja i posjetitelja. Tome je pridonijela stalna uslužnost i ljubaznost organizatora i osoblja dvorane, spontan, topao i besprijekorno profesionalan rad voditeljica Jelene Pajić i „majstora tona“ Željka Ivaniševića.

O ukupnim rezultatima natjecanja mogli ste čitati na gradskim portalima.

Mažoretkinje grada Nove Gradiške i ove su godine ponovile prošlogodišnji uspjeh. Natjecale su se s 19 koreografija (pojedinačnih, u paru, skupnih) i odnijele ukupno 11 odličja, što im je osiguralo prvo mjesto među mažoret timovima.

Izdvajamo uspjehe naših Novogradiščanki:

SOLO S REKVIZITIMA:

Mlađi juniori: Lorena Krizmanić (2.mjesto), Dora Severinac (3.mjesto)

Kadeti: Maja Golovrški (1.mjesto), Patricia Lang (3.mjesto)

Juniori: Filipa Miloš (3.mjesto)

DUO S REKVIZITIMA:

Mlađi juniori: Dora Severinac i Lorena Krizmanić (1.mjesto), Nikolina Knežević i Tea Mijatović (3. mjesto)

Kadeti: Patricia Lang i Maja Golovrški (1.mjesto)

GRUPA S REKVIZITIMA:

Mlađi juniori – 1. mjesto

Juniori – 1. mjesto

EHXIBITION CORP:

Mlađi juniori – 1.mjesto

Na natjecanju su nastupile i najmlađe novogradiške mažoretkinje. U kategoriji tradicionalnog mažoret plesa (dobna skupina minime) među 14 timova osvojile su izvrsno šesto mjesto.

 

Ovo natjecanje bile su kvalifikacije za europsko natjecanje koje će se početkom listopada održati u Hrvatskoj, u Slavonskom Brodu. Na ovom će natjecanju novogradiške mažoretkinje ponovno biti dio hrvatske reprezentacije i spomenutim koreografijama predstaviti svoj grad (županiju) i svoju zemlju.

 

MAŽORETKINJE GRADA NOVE GRADIŠKE

 

Related Post