DOBAR POSAO: “Klimaoprema” u Industrijskom parku kupila 42.000 četvornih metara zemljišta

2278 0

Autor Franjo Samardžić

-Ove i sljedeće godine, nadam se, nastavit ćemo pozitivnim trendom smanjenja nezaposlenosti. Izuzetno mi je zadovoljstvo potpisati današnji ugovor i nastaviti uspješnu gospodarsku priču u našem gradu – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

NOVA GRADIŠKA, 10. svibnja 2018.- Tvrtka “Klimaoprema”, jedna je od perjanica Industrijskog parka, veoma značajna tvrtka za njegov imidž s velikim utjecajem na odluke budućih investitora i ulaganja u novogradišku poduzetničku zonu. Da se takva tvrtka namjerava širiti i graditi nove poslovne prostore potvrdila je današnjim potpisivanjem ugovora o kupnji 42. tisuće četvornih metara zemljišta u Industrijskom parku.

U nazočnosti direktorice Industrijskog parka Ivane Vončina-Toplek i Senke Vranić, direktorice Konzultantske tvrtke Sintagme, ne krijući zadovoljstvo, ugovor su danas potpisali Sergio Galošić, član Uprave “Klimaopreme“ i gradonačelnik Vinko Grgić.

– Moram se pohvaliti da smo otvorili branch office u Dubaiu, planiramo se širiti na rumunjsko i bugarsko tržište. Srednjoročni su nam planovi širenje i na njemačko tržište. 2013. godine “Klimaoprema” je donijela odluku o gradnji svoje prve tvornice u Novoj Gradiški, 2015. godine puštena je u rad, a već krajem 2016. godine naši su kapaciteti bili popunjeni, stoga smo donijeli odluku o daljnjem širenju.

U tijeku je javni natječaj za izgradnju nove tvornice u Industrijskom parku. Radovi na izgradnji bi trebali krenuti početkom lipnja. Tijekom tih radova postojeća tvornica će se nadograditi za šest tisuća kvadrata proizvodnih kapaciteta, a pored postojeće zgrade napravit ćemo i novu zgradu na 12 tisuća kvadrata tlocrtno, odnosno ukupno 18 tisuća kvadrata. To će biti multipraktična zgrada, visokoregalno skladište i proizvodnja. To je nekakav prirodni tijek rasta naše tvrtke. Naime svakih tri do pet godina mi investiramo. Već sada smo predvidjeli novu investiciju koja će zasigurno ići kroz period od dvije, tri do pet godina. Stoga smo se odlučili za kupnju dodatnog zemljišta u Industrijskom parku kako bi mogli u doglednoj budućnosti krenuti s širenjem naših kapaciteta – kaže Sergio Galošić.

Tvrtka “Klimaoprema”, dodao je Galošić, u Novoj Gradiški je počela s 36 zaposlenika, danas zapošljava 62, već joj nedostaje djelatnika i dalje će zapošljavati.

– Velika je ovo stvar za novogradiško gospodarstvo. Tvrtka “Klimaoprema” već ima prostor u Industrijskom parku na kojemu planira graditi još jednu tvornicu i dva visokoregalna skladišta. Zemljište koje kupuje je još jedan dodatni prostor za daljnje investicije – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić i dodao da je činjenica da je u našem gradu zaposlenost povećana, da je na ljestvici povećanja zaposlenosti Nova Gradiška na četvrtom mjestu u kategoriji 127 gradova.

-Ove i sljedeće godine, nadam se, nastavit ćemo s tim pozitivnim trendom. Izuzetno mi je zadovoljstvo potpisati današnji ugovor i nastaviti uspješnu gospodarsku priču u našem gradu – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 27/02/2014 0
SLAVONSKI BROD, 27. veljače 2014. – Komisija za stipendiranje studenata Brodsko- posavske županije na sjednici održanoj 24. veljače 2014. donijela…