POPLAVA – Poplavljeno pedesetak kuća, njive i vrtovi

1698 0

Zovite 112 i tražite pomoć

 NOVA GRADIŠKA, 31. svibnja 2010. – Obilana kiša koja pada 24 sata napunila je novogradiške vodotoke i donijela velike probleme u južnom dijelu grada. Pioplavljeno je pedesetak kuća, voda je ušla kuće i podrume, a napunila bunare. Od jutarnjih sati ekipe Slavče, Betona i Vodoprivrede sa strojevima su na trenenu gdje otklanjaju posljedice i

 nastroje ptreventivnim zahvatima spriječiti veće štete. Vatrogasci su također na terenu cijeli dan. Zaprimili dvadesetak zahtjeva za ispumpavanje bunara i podruma. Zatekli smo ih u Prvči na ispumpavanju bunara i podruma kod Đure i Savka Šagovca.

Milan Mateša sazvao je gradski Stožer za zaštitu i spašavanje, gdje je na prijedlog gradonačlenika Josipa Vukovića zaključeno da se Komunalno poduzeće „Slavča“ i Hrvatske vode, zajedeno drugim tvrtkama, gradskim i drugim službama podzumu sve mjere s kojima se mogu žurno otkloniti nedostaci, za koje se godinama znalo, a koji su doveli do ugrožavanja imovine ljudi. Problemi se moraju dugoročno riješiti, kazao je gradonačlenik Vuković, kako se ne bi ponovili. Gradonačlenik je posjetio ugroženo područje. Od građana se traži da ispred svojih kuća očiste slivnike i propuste za vodu.  

– Najugroženije područje je oko lateralnog kanala, kanala Tutin kod odlagališta otpada, u ulicama Sv. Vida, Kralja Zvonmira i Baruna Trenka. Zadali smo kratkoročne zadatke Vodoprivredi i komunalnoj tvrtki da što prije otklone nedostatke. Čuli smo nekoliko rješenja od gospodina Borića iz Hrvatskih voda i gospodina Stjepana Posavčevića, predstavnika za konunldne djelatnosti grada Nova Gradiška. Svi koji imaju probleme mogu se javljati na broj 112 i u gradsku upravu. Svi smo uključeni u rješavanje problema, kao što je ispumpavanje podruma i bunara, a po potrebi i spašavanje građana, jer ako kiša nastavi padati vjerojatno će neki objekti biti poplavljeni – kazao je predsjednik Stožera Milan Mateša.  

 Građanima se poručuje da zovu 112, Službu za zaštitu i spašavanje, koja će potom kontaktirati vatrogasce, Policiju, zdarvstvo i druge nadležne institucije. Kako je kazao Davor Rukavina voda u gradskom vodovodu je zamućena ali je bakteriološki ispravna i za piće. Ispravnost vode se nadzire i ukoliko ne bude za piće građani će se o tome na vrijeme obavijestiti. Građani se upozoravaju da ne piju vodu iz bunara koji su poplavljeni.  

Related Post

SLAVČA

Autor - 13/03/2013 0
NOVA GRADIŠKA,12. ožujka 2013. –  Koristeći vrijeme pogodno za vanjske radove Djelatnici Slavče prionuli su proljetnom poslu i „šminkanju“ gradskih…