PRVI MEMORIJALNI VATROGASNI KUP „GORAN TRUPINA“

1121 0

Njabolji su mladi novogradiški vatrogasci 

NOVA GRADIŠKA, 30. svibnja 2010. – Na prvom Memorijalnom kupu „Goran Trupina“ organiziranom u počast mladog novogradiškog vatrogsaca, koji je 2009. godine stradao u prometnoj nezgodi, okupile su se 32 vatrogasne ekipe djece i mladeži. Oko 500 mladih vatrogasaca natjecalo se u četiri kategorije, u muškim i ženskim ekipama.

 

 

Memorijal je počeo postorojavnjem vatrogasnih ekipa, minutom šutnje za sve preminule novogradiške varogasce, tragično stradalog mladog vatrogasca Gorana Trupinu i poginule hrvatske branitelje, te hrvatskom i vatrogasnom himnom. Natjecanje je otvorio Goran Bašić, izaslanik novogradiškog gradonačelnika Josipa Vukovića. Na natjecanju su bili Davor Vlaović, zamjenik župana brodsko-posavskog, u ime Državne uprave za zaštitu i spšavanje ŽeljkoValešić, Stjepan Županić i Branko Barbarić, zapovjednik i tajnik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Nova Gradiška i počasni predsjednik DVD Nova Gradiška Stjepan Štiglić, predsjednik DVD Nova Gradiška Vlado Krpan i Ivan Trupina, otac tragično stradalog mladog vatrogasca.  

 – Tijekom 2009. godine DVD Nova Gradiška i njihovu natjecateljsku ekipu vatrogasne mladeži zadesila je tragedija i iz ekipe je otišao član Goran Trupina kojem danas posvećujemo ovo natjecanje – kazao je na otvaranju voditelj natjecanja Marko Derežanin. Za mladog vatrogasca služena je u župnoj crkvi sveta misa zadušnica.

 Mladi vatogasci pokazali su zavidno znanje i vještine, a najviše ekipa domaćina, muška ekipa DVD Nova Gradiška, kojoj je pripao i prijelazni pehar memorijalnog kupa „Goran Trupina“. Drugo mjesto u kategoriji mladež (muški) pripalo je ekipi DVD Beravci, a treće DVD Vrbova. U kategoriji mladeži (ženske) najbolje su bile članice DVD Novi Vinodolski, drugo mjesto propalo je ekipi DVD Brestovac, a treće DVD Bodovoljaci.  

U kategoriji djece najbolja je bila ženska ekipa DVD Grabarje, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD Dugo Selo, a treće DVD Orubica. U istoj kategoriji djece nabolji su bili mali vatrogasci DVD Bodovljaci, drugi su dječaci iz DVD Štivica, a treći dječaci iz DVD Lužani. Sve ekipe su dobile zahvalnice za sudjelovanje na memorijalu, a tri prvoplasirane ekipe diplome i medalje. Zahvalnice su dobili i suci. Mladim vatrogascima na završnoj svečanosti obratili su se u ime domaćina predsjednik DVD-a Nova Gradiška Vlado Krpan i zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Stjepan Županić.  

 Domaćin DVD Nova Gradiška pozvao je sve sudionike na Drugi memorijalni kup „Goran Trupina“ koji će se održati 29. svibnja 2011. godine.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Post

UDRUGA GLUHIH I NAGLUHIH

Autor - 08/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 8. svibnja 2014. – Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška održala je jučer u Gradskoj knjižnici prezentaciju projekta…