PRVI MEMORIJALNI VATROGASNI KUP „GORAN TRUPINA“

914 0

Njabolji su mladi novogradiški vatrogasci 

NOVA GRADIŠKA, 30. svibnja 2010. – Na prvom Memorijalnom kupu „Goran Trupina“ organiziranom u počast mladog novogradiškog vatrogsaca, koji je 2009. godine stradao u prometnoj nezgodi, okupile su se 32 vatrogasne ekipe djece i mladeži. Oko 500 mladih vatrogasaca natjecalo se u četiri kategorije, u muškim i ženskim ekipama.

 

 

Memorijal je počeo postorojavnjem vatrogasnih ekipa, minutom šutnje za sve preminule novogradiške varogasce, tragično stradalog mladog vatrogasca Gorana Trupinu i poginule hrvatske branitelje, te hrvatskom i vatrogasnom himnom. Natjecanje je otvorio Goran Bašić, izaslanik novogradiškog gradonačelnika Josipa Vukovića. Na natjecanju su bili Davor Vlaović, zamjenik župana brodsko-posavskog, u ime Državne uprave za zaštitu i spšavanje ŽeljkoValešić, Stjepan Županić i Branko Barbarić, zapovjednik i tajnik Vatrogasne zajednice Brodsko-posavske županije, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Nova Gradiška i počasni predsjednik DVD Nova Gradiška Stjepan Štiglić, predsjednik DVD Nova Gradiška Vlado Krpan i Ivan Trupina, otac tragično stradalog mladog vatrogasca.  

 – Tijekom 2009. godine DVD Nova Gradiška i njihovu natjecateljsku ekipu vatrogasne mladeži zadesila je tragedija i iz ekipe je otišao član Goran Trupina kojem danas posvećujemo ovo natjecanje – kazao je na otvaranju voditelj natjecanja Marko Derežanin. Za mladog vatrogasca služena je u župnoj crkvi sveta misa zadušnica.

 Mladi vatogasci pokazali su zavidno znanje i vještine, a najviše ekipa domaćina, muška ekipa DVD Nova Gradiška, kojoj je pripao i prijelazni pehar memorijalnog kupa „Goran Trupina“. Drugo mjesto u kategoriji mladež (muški) pripalo je ekipi DVD Beravci, a treće DVD Vrbova. U kategoriji mladeži (ženske) najbolje su bile članice DVD Novi Vinodolski, drugo mjesto propalo je ekipi DVD Brestovac, a treće DVD Bodovoljaci.  

U kategoriji djece najbolja je bila ženska ekipa DVD Grabarje, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD Dugo Selo, a treće DVD Orubica. U istoj kategoriji djece nabolji su bili mali vatrogasci DVD Bodovljaci, drugi su dječaci iz DVD Štivica, a treći dječaci iz DVD Lužani. Sve ekipe su dobile zahvalnice za sudjelovanje na memorijalu, a tri prvoplasirane ekipe diplome i medalje. Zahvalnice su dobili i suci. Mladim vatrogascima na završnoj svečanosti obratili su se u ime domaćina predsjednik DVD-a Nova Gradiška Vlado Krpan i zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Stjepan Županić.  

 Domaćin DVD Nova Gradiška pozvao je sve sudionike na Drugi memorijalni kup „Goran Trupina“ koji će se održati 29. svibnja 2011. godine.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Post