DRUŠTVO “NAŠA DJECA“ NOVA GRADIŠKA

1627 0

NOVA GRADIŠKA, 24. rujna 2016. – U povodu Europskog tjedna mobilnosti Društvo “Naša djeca” Nova Gradiška i Informacijski centar Europe Direct Nova Gradiška organizirali su danas u suradnji s gradskim osnovnim školama

“Mato Lovrak” i “Ljudevit Gaj”, Dječjim vrtićem Nova Gradiška i Policijskom postajom N ova Gradiška, a pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška, edukativno sportsku akciju “Zdravi koraci“.

 

-Cilj današnje manifestacije je osvijestiti djeci i odraslima važnost kretanja i zdrave prehrane. Svjesni smo vremena u kojem živimo i tehnologije koja je izuzetno primamljiva. Svega nam nudi i pomaže, ali nas na jedan način prisiljava sjedilačkom načinu života. Zbog toga smo pokrenuli ovu manifestaciju zdravog hodanja i zdrave prehrane, a danas djeci nudimo samo voće i vodu – kazala je Verica Lukačević, predsjednica Društva “Naša djeca” Nova Gradiška, koja je na središnjem gradskom trgu pozdravila okupljenu djecu, njihove nastavnike i voditelje, te roditelje i volontere Društva “Naša djeca”.

 

Djeca su hodala do tri punkta. Najmlađi su se odvojili kod potoka Laminac i šetnicom došla do igrališta OŠ „Ljudevit Gaj“ i družila uz igrice. Ostali su išli do Franjevačkog samostana u Cerniku, odakle se mlađa populacija nakon okrijepe vratila nazad, a veća produžila do crkve Linarte.

 

Ovom manifestacijom Društvo “Naša djeca” ostvarilo je cilj koji je bio osvijestiti potrebu za stvaranjem zdravog načina života u korist mentalnog i fizičkog zdravlja te sigurnog ponašanja u prometu.

Related Post

JESEN U BRĐANIMA

Autor - 01/10/2012 0
BRĐANI, 30 rujna 2011. – Bilo je to dosad najposjećenije i najbrojnije jesensko okupljanje u Brđanima. U lijepom sunčanom danu…