Kreće energetska obnova vrtića „Maslačak“

1581 0

Autor Franjo Samardžić

Tvrtka KALA obnovu vrijednu 2,5 milijuna kuna će završiti do rujna pa će novogradiški mališani novu vrtićku godinu započeti u obnovljenom vrtiću

NOVA GRADIŠKA, 10. svibnja 2018. – Isplatili su se napori gradonačelnika i gradske uprave uloženi u pripremu i kandidiranje obnove dječjeg vrtića „Maslačak“ Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pa će od rujna novogradiški mališani novu vrtićku godinu započeti u obnovljenom vrtiću.

Danas je u uredu gradonačelnika održana konferencija za medije na kojoj su gradonačelnik Vinko Grgić, Senka Vranić, direktorica Konzultantske tvrtke Sintagme koja je vodila posao pripreme projekta., Vlatko Lišćuk, predstavnik tvrtke “Alfa inženjering” koja će obavljati nadzor i Goran Miškulin, direktor tvrtke “Kala” koja će izvoditi radove, predstavili projekt.

Gradonačelnik Vinko Grgić i Senka Vranić su govorili i o aktivnoj strategiji razvoja grada i stvaranju uvjeta za razvoj civilnog sektora i podizanju standarda i kvalitete života najmlađih stanovnika Nove Gradiške naglasivši kako je ovo jedan od nekoliko projekta predškolskog odgoja na kojem se u gradu Nova Gradiška trenutno radi.

Projekt energetske obnove vrtića „Maslačal“ vrijedan je 2.493.576,30 kuna. Financiran se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupno prihvatljivi troškovi određeni su i iznosu od 1.807.255,05 kuna, bez PDV-a, a bespovratna sredstva dodjeljuju se u omjeru 57% Europski fond za regionalni razvoj i 43% Grad Nova Gradiška. Ukupna vrijednost energetske obnove vrtića iznosi, 2,5 milijuna kuna. Grad Nova Gradiška će projekt, kako je kazao gradonačelnik, financirati sa najviše 500.000 kuna.

Obnovit će se krovište i fasada, a stara stolarija zamijeniti novom aluminijskom.Energetska ušteda iznosit će 60 posto. Tvrtka „Kala“ radove će izvesti do 31. kolovoza 2018. godine.

Related Post

STRUČNA PRAKSA U NJEMAČKOJ

Autor - 21/08/2013 0
HZZ PODRUČNI URED SLAVONSKI BROD POZIVA DA SE JAVE NEZAPOSLENE MEDICINSKE SESTRE/MEDICINSKI TEHNIČARI FIZIOTERAPEUTI / FIZIOTERAPEUTKINJE KOJI ŽELE IĆI NA…