KADA SE SILOVAN VOZAČ NAPIJE

1056 0

SLAVONSKI BROD, 8. lipanj 2015. – U subotu, dana 6. lipnja, oko 5.10 minuta, u Slavonskom Brodu, u Svačićevoj ulici, policijski službenici su nadzirući promet uočili dva vozila koja su krivudala kolnikom.

Nakon što su vozila zaustavili, alko testirali su 34-godišnjeg vozača Golfa, očitavši u njegovu organizmu koncentraciju alkohola u iznosu od 1,12 promila. Alko testiranjem 33-godišnjeg vozača drugog vozila, očitana je koncentracija alkohola u iznosu od 1,51 promila, pa su vozača isključili iz prometa.

 

Revoltiran sankcijom, 33-godišnjak je ignorirao zapovijed policijskog službenika dati zatražene dokumente na uvid, već je vozilo stavio u pogon, krenuvši unatrag. Pritom je otvorenim vratima udario policajca koji je pao na kolnik, a potom ga prikliještenog vukao oko 15-tak metara, dok suvozač nije povukao ručnu kočnicu i zaustavio automobil.

 

Vozač i dalje nije postupio po zapovijedi drugog policajca da izađe iz vozila, pa su prema njemu na zakonit način primijenjena sredstva prisile. U ovom događaju dvije osobe su lakše ozlijeđene, 33-godišnji vozač kojemu je u prostorijama policije pružena liječnička pomoć i policijski službenik kojemu je liječnička pomoć ukazana u bolnici. Policijski službenici dostavljaju prekršajne prijave protiv obojice vozača zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a protiv 33-godišnjaka kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo napad na službenu osobu.

Related Post