KAZNENA DJELA I PREKRŠAJI

571 0

Uhićen zbog krijumčarenja duhanom

– STARA GRADIŠKA, 20. listopad 2015. – Jučer oko 16 sati u naselju Novi Varoš, a području općine Stara Gradiška prilikom dubinskog nadzora zaštite državne granice, granična policija je u osobnom automobilu, slovenskih registracija pronašla oko 40 kilograma sitno rezanog duhana. Osobnim automobilom je upravljao 24-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Zaustavljen je i kontroliran oko 14,20 sati te je zbog sumnje u krijumčarenje duhanom od suda zatražen nalog za pretragu automobila kojom je u prtljažniku u nekoliko putnih torbi pronađeno više desetaka plastičnih vrećica u kojima se nalazio sitno rezani duhan ukupne težine 40 kilograma, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

 

 

Stranac je uhićen zbog provođenja kriminalističkog istraživanja, a od njega je uz potvrdu oduzet pronađeni duhan, koji je bio namijenjen za prodaju na području Slovenije. Policija će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izbjegavanje carinskog nadzora.

 

Jučer oko 19 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška na ulazu u Republiku Hrvatsku u osobnom automobilu, novogradiških registracija, kojim je upravljao 48-godišnjak s područja općine Okučani pronađeno je oko šest kilograma sitno rezanog duhana. Djelatnici carine su duhan od muškarca uz potvrdu oduzeli, a zbog počinjenog carinskog prekršaja kažnjen je novčanom kaznom od tri tisuće kuna.

Related Post