KAZNENA DJELA I PREKRŠAJI

790 0

Internetska prijevara i nasilje – SLAVONSKI BROD – Dana 22.

travnja, 47-godišnjak je u Policijskoj postaji Slavonski Brod prijavio prijevaru. Oštećeni 47-godišnjak je u siječnju ove godine, putem Njuškala na internetu pronašao oglas, te kontaktirao mušku osobu u vezi kupnje mobitela. Sukladno dogovorenom uplatio je novčani iznos od nekoliko tisuća kuna na račun u banci, no mobitel nije dobio, Kontakt sa neznancem više nije mogao ostvariti, te je shvatio da je prevaren. Dana 2. svibnja, policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela prijevare, za koje sumnjiče 30-godišnjaka protiv kojeg podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, jučer u poslijepodnevnim satima, na području Slavonskog Broda, intervenirali su u dva slučaja zbog narušavanja javnog reda i mira.

 

U prvom slučaju, oko 19 sati, utvrđeno je, da je 32-godišnjak zbog narušenih međuljudskih odnosa, vikao na dvije žene u dobi od 24 i 39, oštetivši pritom prozor obiteljske kuće. Policija je oštećenu vlasnicu kuće upoznala sa mogućnošću pokretanja privatne tužbe, a protiv 32-godišnjaka podnosi prekršajnu prijavu prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

 

U drugom slučaju, oko 20 sati, 59-godišnjak i 33-godišnjak su zbog nesuglasica od ranije, verbalno a potom i fizički nasrnuli na 41-godišnjaka. Pritom nije bilo težeg ozljeđivanja osoba. Policijski službenici protiv 59-godišnjaka i 33-godišnjaka podnose prekršajne prijave prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također će zaprimljena prijava za kazneno djelo prijetnje biti proslijeđena općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post