TJEDAN EUROPE U ELEKTROTEHNIČKOJ I EKONOMSKOJ ŠKOLI

1038 0

NOVA GRADIŠKA – I ove godine u našoj školi obilježavamo Tjedan Europe organiziranjem različitih aktivnosti kojima želimo poručiti da samo zajedno možemo napredovati .

 

Od ove godine rade zajedno naši volonteri i članovi Udruge umirovljenika. Na poziv HTR-a snimili smo video uradak „Biti star nije in“, a sada smo ih pozvali da zajedno s nama obilježe Tjedan Europe.

U srijedu 4.5.2016. u 12:25 imat ćemo radionicu za umirovljenike na kojoj će oni napraviti svoje prve korake u računalni svijet. Da bismo im olakšali, na tom putu , pratit će ih učenici volonteri . Umirovljenici će biti učenici u našoj informatičkoj učionici sa najnovijim računalima, volonteri će biti osobni pomagači, a voditeljica radionice bit će ravnateljica Sanja Müller-Zoričić,dipl.inf. Očekujemo zanimljiv i koristan rad.

 

U četvrtak 5.5.2016. okrećemo uloge jer će učenici volonteri i njihove voditeljice Mira Linjaković,prof. i Patricija Brdar,prof te ravnateljica Sanja Müller-Zoričić. biti učenici i od umirovljenika naučiti neke igre koje su davno zaboravljene i nove ih generacije ne znaju. Bit će to prilika da razmijenimo znanja i dobijemo nove ideje za suradnju.

 

U petak 6.5.2016. u 11:00 sati u sve tri škole u gradu organizira se Dan otvorenih vrata na kojem ćemo ugostiti učenike osmih razreda iz osnovnih škola koje gravitiraju gradu i za koje očekujemo da će biti naši budući učenici. Bit će to prigoda da učenici zajedno sa svojim razrednicima obiđu prostore Gimnazije, Industrijsko-obrtničke škole i Elektrotehničke i ekonomske škole i u neposrednom kontaktu s nastavnicima i učenicima odluče u koju od njih će se upisati.

 

Pripremamo puno zanimljivih prezentacija koje će prikazati sve bogatstvo rada u školama. Izdvajamo demonstraciju robotske ruke, 3D printer, Emoro 2- mobilni robot izrađen u projektu Robochallenge, sviranje na laserskoj harfi i ostale zanimljive učeničke radove koje pripremaju za završni rad.

 

Cijeli tjedan rezultat je dobre suradnje osnovnih i srednjih škola, Županije kao osnivača i Udruge umirovljenika. Spoj mladosti i iskustva može dati samo dobre rezultate..

 

Preostaje nam da još jednom pozovemo sve one koji to žele da nas posjete.

 

Učenici i djelatnici ETEŠ-a

Related Post

NOVE RAVNATELJICE

Autor - 02/10/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 2. listopada 2015. – Gimnazija Nova Gradiška i Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška u novu su školsku…

GLAZBENO-KREATIVNA SKUPINA

Autor - 27/03/2014 0
15. ožujka 2014. bio je jako važan datum za Glazbeno-kreativnu skupinu “Zvjezdani putevi” koja je tog dana imala premijeru svoje…

SILOM ZAKONA

Autor - 04/04/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 4. travnja 2014. – Županijska skupština će se na sjednici zakazanoj za 9. travanj očitovati o odluci Gradskog…