DAN INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE NOVA GRADIŠKA

648 0

NOVA GRADIŠKA, 19. ožujak 2015. – Na obilježavanju Dana škole, uz djelatnike škole, bili su danas, kako je naglasio ravnatelj Mijo Matošević, prijatelji strukovnih škola iz njemačkog prijateljskog grada Herzogenauracha i Varpalote

u Mađatrskoj, te Industrijsko-obrtničke škole iz Slavonskog Broda predvođeni ravnateljem Lukom Mladinovićem. Poseban gost bio je Janoš Olah sa sinom.

-Danas se sjećamo prošlosti, a govorimo o budućnosti – kazao je ravnatelj Mijo Matošević na svečanoj sjednici na kojoj je podsjetio na osnivanje Šegrtske škole u Novoj Gradiški 2. siječnja 1887. godine, prvog učenika Josipa Giltnera, koji je učio krznarski zanat kod majstora Josipa Geljana, te odluku Nastavničkog vijeća od 28. prosinca 1992. godine da se sv. Josip slavi kao zaštitnik škole.

U ime Školskog odbora svim djelatnicima i kolegama, te gostima, Dan škole čestitao je Krunoslav Pecarić.

Govoreći o viziji škole ravnatelj Mijo Matošević, kao glavni cilj, istaknuo je namjeru mlade pripremat za život i prilagoditi tržištu rada, a nastavnike novim tehnologijama.

-Želim da naša škola bude jedna ugodna sredina u kojoj će se ugodno osjećati učenici, nastavnici i svi zaposlenici s ciljem da djeca nađu posao. Želimo biti škola partner učenicima. Pokušajmo biti još bolji da učenike stavimo u središte koji će u školi provesti dvije, tri ili četiri godine. Na taj način ćemo postići cilj zbog kojeg radimo. Željeli bi biti prepoznatljiva škola i kroz razna događanja u Novoj Gradiški, Županji, Slavoniji i Hrvatskoj, na kojima će naši učenici, gdje god dođu, znati predstaviti sredinu iz koje dolaze i promovirat ono što se od njih očekuje – kazao je prof. Matošević i istaknuo partnerstvo s drugim školama.

 

Predstavila se i škola partner iz Varopalotre u Mađarskoj.

Zahvalnica škole uručena je Janošu Olahu koji je školi darovao jedinstvenu i najveću zbirku u Hrvatskoj od 1000 uzoraka prirodnog drveta, te stručnu literaturu.

 

Related Post

IOŠ NOVA GRADIŠKA:

Autor - 21/02/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 21. veljače 2014. – Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška bila je danas domaćin međužupanijskog natjecanja učenika u zanimanjima vodoinstalater…