ŠKOLE – NOVA GIMNAZIJA GRADI SE U SLAVONSKOM BRODU, NOVOGRADIŠKA SE OBNAVLJA I PROŠIRUJE, A IMATI ĆE I SPORTSKU DVORANU

933 0

NOVA GRADIŠKA, 25. lipnja 2010. – Sa sastanka ravnatelja srednjih škola sa državnim tajnikom Želimirom Janjićem, održanom u Industrijsko-obrtničkoj školi. treba izdvojiti informaciju da će se u Slavonskom Brodu graditi još jedna gimnazija, a da će novogradiška u obnovu i dogradnju, te izgradnju sportske dvorane.

 

 – Ova Županija, kao osnivač srednjih i osnovnih škola, ne želi imati samo obrazovanje, već i kvalitetno obrazovanje, što me ovdje posebno veseli. Županija iz svojih sredstava ulaže u obrazovanje pa je u Industrijsko-obrtničkoj i u Elektrotehničkoj školi učinjen velik pomak. Raduje me što su u ovoj školi sve planove realizirali skupa sa Županijom, a jedan je dio sredstava išao i iz našeg ministarstva. Mogu sa zadovoljstvom konstatirati da će Županija realizirati sve svoje planove, a mi ćemo, onoliko koliko budemo mogli, pomoći iz državnog proračuna. Razgovaramo sa Svjetskom bankom o novom zajmu i nadam se da ćemo do konca ove godine te razgovore završiti. Razgovaramo isto tako s Centralnom europskom bankom i Europskom investicijskom bankom, za gradnju školskih objekata i sportskih dvorana što je u ingernciji Ministarstva regionalnog razvitka. Kada Hrvatska uđe u EU otvaraju nam se strukturni fondovi i moći ćemo računati, prije svega na ulaganja u srednje školstvo. U Europi računaju na školstvo iz kojeg izlaze gotovi kadrovi, koji se mogu pojaviti na tržištu rada i sudjelovati u povećanju konkurentnosti lokalne zajednice. Spremni su zato ulagati u sektor obrazovanja. Kada je riječ o projektima u Brodsko-posavskoj županiji u Slavonskom Brodu je potrebno izgraditi još jednu Gimnaziju, jer u sadašnjoj imamo prevelik broj učenika – kazao je Želimir Janjić.

– U posljednje tri godine utrošeno je u kapitalne investicije 900 milijuna kuna i na tome nećemo stati i ove godine ćemo uložiti novac u praktikume, opremu i izgradnju objekta. Veoma sam radosna zbog projekta Gimnazija 2 u Slavonskom Brodu. O tome se dosta govorilo. Kada je Medicinska škola dobila konačnu namjenu za Učiteljski fakultet odlučili smo graditi novu dvosmjensku Gimanaziju. Idejni projekt je gotov i od srijede očekujemo i da službeno dobijemo suglasnost ministarstva – kazala je Ružica Vidaković, zamjenica župana nadležna za društvene djelatnosti. Dodala je da se ide u obnovu i dogradnji Gimnazije Nova Gradiška uz koju će se izgraditi i sportska dvorana.  

 

 

Related Post

I TO JE MOGUĆE

Autor - 13/06/2014 0
Desetak kuhara i konobara koji su danas dobili završene svjedodžbe u Industrijsko-obrtničkoj školi već sutra kreće na Krk, a u…

IOŠ NOVA GRADIŠKA:

Autor - 21/02/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 21. veljače 2014. – Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška bila je danas domaćin međužupanijskog natjecanja učenika u zanimanjima vodoinstalater…

STRUČNI SKUP UČITELJA

Autor - 28/08/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 27. kolovoza 2013. – Bila je to tema danas održanog okruglog stola održanog u gradskoj OŠ „Mato Lovrak“…