GIMNAZIJA NOVA GRADIŠKA

2176 0

NOVA GRADIŠKA – Od ove školske godine Gimnazija Nova Gradiška partnerska je škola u okviru programa Erasmus+ ključna aktivnost 2, strateška partnerstva između škola. U dvogodišnjem projektu „YOU ON MY MIND“,

uz Gimnaziju, sudjeluju partnerske škole iz Grčke, Finske, Poljske i Njemačke te škola koordinator iz Češke. Projekt se bavi dvjema temama: tolerancijom i hrabrošću. Od listopada 2016. do listopada 2018. učenici će istraživati i predstavljati tolerantne i hrabre osobe iz prošlosti i sadašnjosti nacija sudionica u Projektu i primjere tolerancije i hrabrosti na djelu. Također ćemetodama iskustvenog učenja sudjelovati u raznim kreativnim aktivnostima koje potiču zajedništvo i toleranciju, a uključuju glazbu, sport, učenje i razmjenu iskustva.

Cilj projekta je potaknuti međusobno razumijevanje i prihvaćanje različitosti te odgovoriti na sljedeća pitanja: što znači „dom“, koliko su nam važni naši korijeni i zašto, koje su ključne vrijednosti koje cijenimo, što nas plaši kod drugih, što izaziva nesigurnost u kontaktu s drugim ljudima te kako to djeluje na naše ponašanje i djela. Gimnazija Nova Gradiška će biti domaćin razmjene svih sudionika projekta u listopadu 2017. kada će ugostiti oko 50 učenika iz spomenutih zemalja na tjedan dana te s njima provoditi planirane projektne aktivnosti.

 

Naši se gimnazijalci već sad vesele prvom putovanju i susretu s vršnjacima iz drugih zemalja sudionica u Projektu od 30. listopada do 5. studenoga u školi koordinatoru u Hodoninu, u Republici Češkoj. Uz svesrdnu podršku ravnateljice LjiljanePtačnik, profesoriIvana Škarica Mital, koordinatorica projekta za Gimnaziju Nova Gradiška, Sandra Hruban, Koraljka Hausnet-Lasović, Silvija Pečnjak, Gordana Đuričić i Josip Vucić su nositelji pedagoških aktivnosti u kojima će sudjelovati učenici, a uz njih će priliku za sudjelovanjem imati svi drugi profesori koji svojim znanjem i iskustvom mogu pomoći u ostvarivanju projektnih zadataka.

Related Post

Po nova znanja u Herzogenaurach

Autor - 18/01/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 18. siječanj 2012. – Kako doznajemo od prof. Mije Matoševića, ravnatelja Industrijsko-obrtničke škole, u okviru EU programa Leonardo…