HUMANITARNA AKCIJA UČENIKA OŠ “MATO LOVRAK“ – LOVRAKOVCI ZA DJECU U BOLNICI

1366 0

NOVA GRADIŠKA, 4. prosinac 2010. – U Ulici slavonskih graničara danas prije podne zatekli smo učenike VII a razreda Osnovne škole „Mato Lovrak“ u humanitarnoj akciji organiziranoj u povodu blagdana Svetog Nikole. Njihov štand plijenio je pozornost izgledom, a božićni ukrasi, jaslice, šibe, oslikane bočice za rakiju i ostali prigodni blagdanski predmeti,

koje su sami izradili uz podršku razrednice Darije Mikić, bili su, kako kažu, dosta traženi. Zadovoljni su jer su u još jednoj humanitarnoj akciji prikupili dosta novca. Kako smo doznali od Karla Houdeka, Minele Babić, Danijele Bogdanović i ostalih učenika, prikupljaju novac s kojim će kupiti prigodne poklone i darivati djecu na Dječjom odjelu Opće bolnice Nova Gradiška. Pripremaju i novu humanitarnu akciju.

– Pripremamo priredbu u Domu kulture, a ples organiziramo u našoj školskoj dvorani. Sav prihod je namijenjen jednoj siromašnoj obitelji kojoj želimo uljepšati božićne i novogodišnje blagdane. Sa roditeljima ćemo peći kolače i prodavati ih 12. prosinca ispred crkve. I prihod od prodanih kolača je isto tako novac namijeniti u dobrotvorne svrhe – kazala je Danijela Bogdanović.

Od razrednica Darije Mikić doznajemo da su ove školske godine učenici njenog razreda organizirali tri akcije. Prva je bila u povodu Dana jabuka kada su posjetili novogradišku bolnicu i njen dječji odjel, gdje su ih, kako ističe doktorice i sestre prekrasno primile. Posjetili su tada ginekologiju i rodilište i brz oporavak zaželjeli svim bolesnicima. Druga akcija je ova današnja, upriličena u povodu blagdana Svetog Nikole. Treća će biti u povodu Božića, a novac od prodanih kolača i ukrasnih predmeta koje danas ne prodaju, namijenjen za siromašne obitelji i učenike u školi kojima je potrebna pomoć. U svim akcijama učenici imaju potporu roditelja. 

 

Related Post

POTPORA NADARENOM UČENIKU

Autor - 20/05/2016 0
Profesori i učenici dali potporu Željku Ćelepiroviću, vrlo nadarenom učeniku 2. razreda, kojemu je Gimnazija tiskala Malu zbirku kratkih priča…