PROJEKT MOBILNOSTI ERASMUS+ U INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKOJ ŠKOLI

477 0

NOVA GRADIŠKA, 10. ožujak 2015. – Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška domaćin je učenicima i jednom nastavniku Strukovne škole „Faller Jenő Szakképző Iskola és Kollégiu“ iz Varpalota u Mađarskoj.

Osma učenika za zanimanja instalater i zavarivač i njihov nastavnik došli su u Novu Gradišku u sklopu provedbe projekta ERASMUS+ za 2014. godinu. Radi se o programu mobilnosti učenike koji na strukovno usavršavanje idu u druge zemlje.

 

Kako doznajemo od ravnatelja IOŠ-a, prof. Mije Matoševića, u Novoj Gradiški bit će od 8. do 27. ožujka 2015. godine. Zajedno sa učenicima Industrijsko-obrtničke škole Nova Gradiška izvoditi stručnu praksu u školskim radionicama i praktikumima škole, a dio programa će se izvoditi u poduzećima i obrtničkim radionicama. Projekt se temelji na provedbi metode rada u praktičnoj nastavi usmjerenim na ishode učenja.

 

Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška i Strukovna škola „Faller Jenő Szakképző Iskola és Kollégiu“ iz Varpalota imaju dugogodišnju suradnju i realizirane zajedničke projekte.

 

Osim stručnog dijela programa učenici i voditelj imati će priliku upoznati tradiciju, kulturu i običaje Nove Gradiške, Brodsko-posavske županije i Hrvatske, a naći će vremena i za sportske susrete.

Related Post

DAN OŠ LJUDEVITA GAJA

Autor - 06/06/2014 0
Zahvalnice su dobili učenici koji su sudjelovali na državnom lidranu i ekipa iz prve pomoći koja već 10 godina ide…

OŠ LJUDEVITA GAJA

Autor - 09/06/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 9. lipnja 2014. – Obilježavanje Dana škole tradicionalno je prilika da se dodijele zahvalnice učenicima i njihovim mentorima…