SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA PREKINUTA ZBOG PRIJENOSA RADIO „BLJESKA“

684 0

Predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić nije dozvolio gradonačelniku Željku Bigoviću da se obrati vijećnicima

NOVA GRADIŠKA, 10. ožujak 2015. – Nakon usvajanja dnevnog reda održavanje današnje sjednica Gradskog vijeća zapelo je izlaskom za govornicu Dubravka Gubića

(HDSSB) koji je inzistirao da, kako je kazao radi informiranja građana Nove Gradiške, da sjednicu prenosi Radio Slavonija ili Radio Nova Gradiška.

 

 

 

Predsjednik Gradskog vijeća Josip Mikšić nije dopustio gradonačelniku Željku Bigoviću da obrazloži odluku zašto je prijenos sjednice dodijeljen Radio Bljesku i Gubićev prijedlog je dao na glasovanje. Prijedlog su podržali vijećnici HDSSB-a i SDP-a, a protiv su bili vijećnici HDZ-a. Mikšić je potom na pola sata prekinuo sjednicu kako bi prijenos sjednice nastavila jedna od dvije predložene radiopostaje.

Uz obrazloženje da gradonačelnik nije osigurao adekvatan prijenos Josip Mikšić je nakon stanke prekinuo sjednicu i novu sazvao za 16. ožujka u 12 sati.

Na konferenciji za novinare gradonačelnik Željko Bigović je obrazložio odluku zašto je radio prijenos dodijeljen Radio Bljesku.

– Sjednica je prekinuta jer predsjednik Gradskog vijeća ne pozna dobro Poslovnik i ne vodi sjednicu u skladu s Poslovnikom – kazao je Bigović i dodao da su vijećnici HDSSB-a bojkotirali sjednicu, a gradski vijećnici bili obmanuti jer im nije dopušteno da čuju razlog zašto sjednicu Gradskog vijeća ne prenosi Radio Nova Gradiška, čiji je nakladnik Radio Psunj d.o.o.

Kako je istaknuo razlog je u cijeni koštanja prijenosa i njegovom odgovornom trošenju gradskog novca. Gradonačelnik je potom govorio o davanju naknada medijima u Novoj Gradiški, obrazloživši davanja Radio Psunju i ugovor o najmu poslovnog prostora i odašiljača. Novinarima je dao ponude za prijenos sjednica Gradskog vijeća kazavši kako je ponuda Radio Bljeska je bila najpovoljnija te da i on ima koncesiju i za područje Nove Gradiške.

Osvrnuo se i na objede na portalu Radio Nove Gradiške kazavši da se radi o reketarenju, ucjenjivanju funkcije gradonačelnika Grada Nove Gradiške kroz neistine, laži i obmane.

O tijeku sjednice Gradskog vijeća i konferenciji za novinare gradonačelnika Željka Bigovića poslušajte u AUDIO ZAPISU:

 

AUDIO SA SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA

{saudioplayer}../audio/vijece13.mp3{/saudioplayer}

 

AUDIO HDZ-ove PRESS KONFERENCIJE

{saudioplayer}../audio/vijece13press.mp3{/saudioplayer}

Related Post

IDEMO NA IZBORE

Autor - 22/12/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 22. prosinac 2015. – Kako doznajemo od dr. Dražena Oršulića gradski vijećnici iz redova HDZ-a zatražili su od…

U DOBROM JE STANJU

Autor - 26/01/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 26. siječanj 2015. – Zamjenik gradonačelnika Dario Ban pretrpio je srčani udar. Nalazi se na odjelu kardiologije Opće…