Završena obnova Industrijsko-obrtničke škole, slijedi obnova Gimnazije

588 0

NOVA GRADIŠKA, 19. kolovoza 2011. – Do početka nove školske godine urediti će se trg i završiti obnova Industrijsko obrtničke škole koja je trajala nekoliko godina. U pripremi je projektna dokumentacija za obnovu, dogradnju zgrade Gimnazije i izgradnju sportske dvorane. – Županija kao osnivač srednjih škola vodi računa o

ravnomjernom razvoju svih škola. U posljednje tri godine uložili smo 8,5 milijuna kuna u obnovu Industrijsko obrtničke škole u Novoj Gradiški. Škola je kompletno obnovljena i ostao je samo središnji trg u čiju obnovu će se utrošiti oko 180.000 kuna. Radovi će se završiti do početka školske godine, a time i kompletna obnova te škole – kaže zamjenica brodsko-posavskog župana Ružica Vidaković i najavljuje obnovu i dogradnju zgrade Gimnazije, te izgradnju sportske dvorane.

– Ove smo godine izdvojili sredstva za projektnu dokumentaciju i u narednom periodu ćemo zgradu Gimnazije sigurno obnoviti jer je to jedina srednja škola koja je ostala neobnovljena. Tada će sve srednje škole imati uvjete kakve učenici i djelatnici zaslužuju – kazala je zamjenica župana i komentirala izjave o zakidanju Nove Gradiške od strane Županije.

– Nova Gradiška nije zakinuta što, nažalost, često čujemo od vijećnika sa područja Nove Gradiške na sjednicama županijske Skupštine. Financijski pokazatelji koje smo dobili analizirajući ulaganja u posljednjih pet godina kazuju da je oko 55 milijuna kuna iz decentraliziranih sredstava uloženo u obnovu škola na područje Nove Gradiške. Ne želim govoriti o istočnom ili zapadnom području jer vodimo računa o ravnomjernom razvoju. Sva djeca zaslužuju iste uvjete za školovanje i mi se tako i ponašamo – kaže Ružica Vidaković (sl. dolje)

 

Related Post

INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA

Autor - 29/10/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 29. listopada 2013. – Učenici i djelatnici Industrijsko-obrtničke škole danas su obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove…