POČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA

1522 0

S novogradiškim prvašićima prvi dan škole podijelili su gradonačelnik Vinko Grgić i njegova zamjenica Vesna Đapić


NOVA GRADIŠKA – Prvi dan u školi zasigurno će cijeloga života pamtiti prvašići i njihovi roditelji. Radost, uzbuđenje, a i poneku suzu podijelili su s nastavnicima, učiteljima i učenicima drugih razreda koji su za nove đake pripremili veseli program dobrodošlice.

 

U OŠ “Mato Lovrak” 62. prvašića dočekala je ravnateljica Vesna Lončar-Cindrić i pozdravljajući poželjela što manje stresa i što više pitanja kako bi djeca prikupila toliko potrebno znanje za nastavak školovanja. Također je istaknula kako su vrata škole, ali i srca učitelja otvorena u svakom trenutku i za djecu i za roditelje.

 

Svečanom programu, kojega su za prvašiće pripremili njihovi nešto malo stariji budući prijatelji, pod vodstvom učiteljice Đurđe Trupinić, bili su nazočni i gradonačelnik Vinko Grgić, njegova zamjenica Vesna Đapić te Mihaela Đeraj, voditeljica gradskog Odsjeka za društvene djelatnosti.

 

Pozdravne je riječi djeci i njihovim roditeljima uputio i gradonačelnik Vinko Grgić, poželio puno uspjeha tijekom školovanja, podsjetio se na svoje prve dane u ovoj, i njegovoj osnovnoj školi, te poželio puno prijatelja i novoga znanja.

 

Poslije priredbe prvašići i njihovi roditelji uputili su se u učionice gdje su djecu čekali pokloni koje je za njihov prvi školski dan osigurao Grad Nova Gradiška.

-Ove godine smo upisali 62 đaka-prvaka u tri razredna odjela, a učiteljice su Ivana Franić, Ivana Rašić i Ivana Marković. U područnoj školi Ljupina vidi se smanjenje broja učenika, upisano je 10-ero djece, zadnje dvije godine ih je bilo 15 i 17. Područne škole Mačkovac i Visoka Greda, gdje su kombinirana trorazredna odjeljenja, upisale su po jednog učenika u prvi razred- rekla nam je u razgovoru ravnateljica Vesna Lončar-Cindrić te dodala kako je to, na sreću ipak dovoljno za daljnji život škola u ovim malim sredinama.

 

Gradonačelnik Vinko Grgić, dogradonačelnica Vesna Đapić i voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj posjetili su i Područnu školu u Ljupini gdje je također održana priredba za prvašiće, pod vodstvom Ivice Đikić i Irme Arbutina Đikić.

 

U Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u prve je razrede upisano ukupno 80 učenika, njih 60 u matičnoj školi u tri razredna odjeljenja i 20 u Područnim školama Sičice, Dolina i Vrbje.

 

I u ovoj školi prvašićima je priređen prigodni veseli program, a dobrodošlicu im je poželjela ravnateljica Blagica Pečnjak. I ona je pozvala roditelje na suradnju s učiteljima i djelatnicima škole u cilju što uspješnijeg stjecanja znanja i vještina potrebnih na daljnjem životnom putu te zdravog i sretnog odrastanja. Predstavila je i učitelje prvašića, a to su: Marina Valentić, Dunja Vidošić, Branka Piletić i Milan Vidošić.

 

Grad brine o mladima svih generacija pa i o najmanjima

Riječi su gradonačelnika Vinka Grgića koji nam je u razgovoru dodao kako će se u tom pravcu i nastaviti, jer je to najmanje što se za djecu može učiniti.

 

Grad je u proračunu osigurao sredstva za potporu školama, iako je osnivač županija. -Mi smo osigurali znatna sredstva ove godine za osnovne i srednje škole, što do sada nije bila praksa. Ne ponašamo se na način -to je županijsko, a ne naše. To je itekako naše. Naša su djeca, naši su nastavnici i profesori. Za osnovne škole odlučili smo se donirati svakoj “pametnu ploču”, a ETŠ i ekonomska škola i Gimnazija vrlo brzo će dobiti predviđena proračunska sredstva za opremanje laboratorija kako bi unaprijedili svoj rad- rekao nam je u razgovoru gradonačelnik Vinko Grgić.

Related Post

INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA

Autor - 29/10/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 29. listopada 2013. – Učenici i djelatnici Industrijsko-obrtničke škole danas su obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove…