17. SUSRET DJEČJIH FORUMA HRVATSKE

954 0

Dječji forum i grad predstavljale su Iva Češić i Matea Mađar, učenice 4.c razreda OŠ“Mato Lovrak“ s učiteljicom Vericom Lukačević

 

NOVA GRADIŠKA, 23. travnja 2014. – U Selcu je 11.,12.i 13. travnja bilo vrlo veselo, slikovito i edukativno. Naime, održan je 17. susret Dječjih foruma Hrvatske na kojem je sudjelovalo 50 sudionika, djece i voditelja iz 13 dječjih foruma iz cijele Hrvatske. 17. susret Dječjih foruma dio je velikog projekta Saveza Društava Naša djeca, Ministarstva socijalne politike i mladih i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

U programu Susreta djeca su predstavila radionice na temu borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, postavili su izložbu svojih radova te predstavili znamenitosti svojega kraja.

Dječji forum iz Nove Gradiške koji djeluje pri OŠ“Mato Lovrak“imao je čast i zadovoljstvo sudjelovati na ovom vrijednom i edukativnom skupu. Naš DF i grad predstavljale su Iva Češić i Matea Mađar, učenice 4.c razreda OŠ“Mato Lovrak“ s učiteljicom Vericom Lukačević. Naziv njihove radionice bio je Život bez predrasuda je cool. Forumašice su izvrsno odradile ovaj zadatak,kao i postavljanje i tumačenje izložbe. Osobito su bile zapažene i pohvaljene u predstavljanju našega, novogradiškoga kraja. Glazbenim i recitatorskim su nastupom izazvale brojne simpatije i veliki pljesak.

 

Na info- pultu su ostali forumaši mogli vidjeti kakve su frizure i odjeću nosili naši sugrađani nekada, kakve su igračke imali i kako su ih izrađivali. Bilo je tu licitarskih srca, magnetića, pletenih košarica, te vrijedna Venera sa Slavče. Kako bi ugođaj bio potpun, sudionici su mogli kušati ukusne kolače koje smo donijeli.

Ovim putem zahvaljujemo roditeljima,direktorici Turističke zajednice našeg grada i gosp. Milanu Rosiću i Gradu Nova Gradiška koji su nam pomogli kako bismo što uspješnije predstavili svoj grad i zavičaj.

Related Post