POLICIJSKI BLAGDANSKI VIKEND -Krađe iz otključanih automobila

455 0

U vremenu od 19. do 22. travnja, na području iz nadležnosti rada

policijske uprave, evidentirano je 21 kazneno djelo, od kojih su najbrojnija kaznena djela (15) protiv imovine. U području prometa, dogodilo se 16 prometnih nesreća, od kojih četiri (4) s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna (1) osoba teško ozlijeđena, dok su tri (3) osobe lakše ozlijeđene, te 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirano je osam (8) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te sedam (7) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

KRAĐE IZ OTKLJUČANIH AUTOMOBILA – U petak u poslijepodnevnim satima (dana 18. travnja), u Policijskoj postaji Slavonski Brod, zaprimljena je dojava o krađi iz otključanog osobnog automobila. Nepoznati počinitelj je, dana 15. travnja, između 11 i 12 sati iz osobnog automobila otuđio mušku jaknu sa osobnim stvarima, novcem i dokumentima (vlasništvo 50-godišnjaka). U Policijskoj postaji Nova Gradiška, prijavljena je krađa ženske jakne i kaputa (vlasništvo dvije 17-godišnjakinje) iz otključanog osobnog automobila, koja se dogodila u Novoj Gradiški, dana 20. travnja, između 2 i 2,45 sati. Policijski službenici tragaju za počiniteljima kaznenih djela krađe, otuđenim predmetima i novcem.

 

UKRALI I PRODALI PLINSKE BOCE – Dovršenim kriminalističkim istraživanjem na trojicom osumnjičenika, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, potvrdili su sumnju u počinjenje kaznenog djela protiv imovine i pravosuđa. Policija sumnjiči 29-godišnjaka da je, dana 10./11. travnja, u noćnim satima, provalio u skladište trgovine, otuđivši pritom nekoliko desetaka plinskih boca. Otuđene boce su mu pomogli prevesti 23-godišnjak i 31-godišnjak, koje su idući dan prodali, a novac podijelili. Policija protiv 29-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje u kaznenog djelo teške krađe, a protiv 23-godišnjaka i 31-godišnjaka kaznene prijave zbog sumnje u kazneno djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

PROVALJIVAO U OBITELJSKE KUĆE – U petak, dana 18. travnja, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenih djela teške krađe. Naime, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, potvrdili su sumnju da je 22-godišnjak počinio četiri (4) kaznena djela teške krađe. Riječ je o provalama u obiteljske kuće, koje je počinio u vremenu od 31. ožujka do 17. travnja (u noćnim satima, ali i danju) i to u tri obiteljske kuće na području općine Oriovac i jednu obiteljsku kuću na području općine Gornja Vrba iz kojih je otuđivao razne predmete, alkohol, nakit, oštetivši na takav način vlasnike za nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici protiv 22-godišnjaka podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

POLICIJA PRONAŠLA I ODUZELA 11,5 GRAMA MARIHUANE – Dana 19. travnja (subota), policijski službenici su na području Slavonskog Broda (naselje Slavonija i Budakova ulica) od 32-godišnjaka i 20-godišnjaka, oduzeli 11,5 grama opojne droge tipa marihuana. Policija protiv obojice podnosi optužne prijedloge zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

 

PROMETNE NESREĆE – U subotu, dana 19. travnja, oko 18.30 sati, u Garčinu se dogodila prometna nesreća koju je prouzrokovao vozač pod utjecajem alkohola, a u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Do prometne nesreće je došlo, jer se 31-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom Golf, vožnjom unatrag uključivao na kolnik, a da prethodno nije propustio osobni automobil kojim je tom prilikom upravljala 55-godišnjakinja, koja je u izbjegavanju udara, sletjela s vozilom u odvodni kanal, te je pritom lakše ozlijeđena. Vozač Golfa se potom udaljio sa mjesta prometne nesreće, no policijski službenici su ga ubrzo pronašli i alkotestirali, te je tom prilikom u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 2,38 promila. Utvrđeno je da je alkoholizirani vozač, kojeg je policija zadržala u prostorijama policije do otriježnjenja, upravljao osobnim automobilom pod zabranom. Policijski službenici će protiv 31-godišnjaka podnijeti odgovarajuću prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

 

Jučer (dana 21. travnja), oko 16.20 sati, u Tomici se dogodila prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 14-godišnji biciklista. Do prometne nesreće je došlo kada je 14-godišnjak upravljajući biciklom, ne prilagodivši brzinu, ušao u zavoj udesno, izgubio nadzor nad upravljačem, sletio s kolnika, te pao na površinu obraslu niskim raslinjem. U ovoj prometnoj nesreći 14-godišnjak je teško ozlijeđen, te zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija će o prometnoj nesreći dostaviti odgovarajuća pismena, odnosno obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post