KAZNENA DJELA – Ukrao bure s rakijom

451 0

9. siječanj 2012. U petak u noćnim satima na području

općine Garčin, nepoznati počinitelj je provalio u dvorišnu prostoriju (vlasništvo 55-godišnjaka), te je iz unutrašnjosti otuđio drveno bure sa nekoliko desetaka litara rakije. Nastavlja se daljnji rad policije u cilju pronalaska nepoznatog počinitelja i podnošenja kaznene prijave.

 

S marihuanom preko granice

 

Oko 21.45 sati u petak na izlaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Stara Gradiška policija i carina su kontrolirali osobni automobil Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 24-godišnjak sa područja Sesveta. Pritom su carinici prilikom pregleda u pretincu kod mjenjača pronašli tzv. „joint“. Također je 24-godišnjak pritom od sebe odbacio PVC vrećicu sa sadržajem tvari, ukupne težine 3,1 gram, a preliminarna vještačenja ukazuju da se najvjerojatnije radi o marihuani. Policija protiv 24-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporaba opojnih droga.

 

Vlasnik uhvatio lopova

 

Policijski službenici su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad četvoricom mladića u dobi od 17 do 23 potvrdili sumnju u kazneno djelo krađe. Policija je utvrdila da je više muških osoba u petak oko 22,10 sati na području Vrpolja otuđilo razne dijelove motornih vozila i poljoprivrednih strojeva. Uočio ih je vlasnik oštećenog trgovačkog društva, zadržao jednoga i pozvao policiju. U tovarnom prostoru teretnog vozila (vlasništvo 18-godišnjaka) pronađeno je oko 500 kilograma raznih dijelova, što je policija sukladno zakonskim odredbama oduzela. Protiv osumnjičenika policija dostavlja kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te slijedi daljnji rad.

 

Napio se i zaboravio da ne smije voziti auto

 

Policijski službenici su u subotu i nedjelju provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom muškaraca potvrdili osnovanu sumnju u kazneno djelo izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude. Utvrđeno je da je u subotu oko 20,45 sati u Slavonskom Brodu, 25-godišnjak upravljao osobnim automobilom Audi unatoč prethodno izrečenoj zabrani i pod utjecajem alkohola (1,66 promila). U nedjelju oko 15.20 sati u Novoj Gradiški, policijski službenici su zatekli 32-godišnjaka za upravljačem osobnog automobila Ford, unatoč prethodno izrečenoj zabrani. Protiv obojice slijede kaznene prijave, odnosno optužni prijedlog.

 

Golfom u orah

 

U nedjelju oko 1,45 sati u Brodskom Stupniku se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško i jedna lakše ozlijeđena. Prometna nesreća se dogodila kad je 47-godišnjak upravljajući osobnim automobilom Golf, pod utjecajem alkohola (1,02 promila) zbog ne držanja strane kretanja u zanošenju sletio sa kolnika, udarivši pritom u stablo oraha. U ovoj prometnoj nesreći 47-godišnjak je teško ozlijeđen, dok je lakše tjelesne ozljede zadobio 16-godišnji suvozač, a nakon ukazane liječničke pomoći zadržani su na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Obojica nisu bili vezani sigurnosnim pojasom. Protiv vozača slijedi optužni prijedlog i obavezni prekršajni nalog, dok protiv suvozača slijedi obavezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Nezakonita prodaja duhana

 

Jutros oko 10 sati policijski službenici su prilikom nadzora na tržnici u Slavonskom Brodu, utvrdili da 38-godišnjakinja ispod pulta prodajnog štanda, ima ukupno 17 pakiranja sitno rezanog duhana, svaki težine 400 grama namijenjenih prodaji. U suradnji sa državnim odvjetništvom policija protiv 38-godišnjakinje Carinarnici u Slavonskom Brodu dostavlja obavijest o počinjenom prekršaju.

 

Švercali cigarete, alkohol, meso i sir

 

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod, policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u petak i subotu u osobnim vozilima kojim su upravljali 44-godišnjakinja i 49-godišnjak pronašli 207 kutija raznih vrsta cigareta, 51,4 kilograma mesa i 12 kilograma sira, dok su policijski službenici u Novom Varošu u subotu u osobnom automobilu kojim je upravljao 49-godišnjak pronašli 4,5 litara alkohola i 20,32 kilograma mesa, koje su vlasnici unijeli neprijavljeno u Republiku Hrvatsku. Slijede odgovarajuće kaznene, odnosno prekršajne prijave.

Related Post