Ki Klop topi disko na prvom samostalnom koncertu u zagrebačkoj Močvari

395 0

Četvrtak, 2. svibnja 2024. // Zagreb, Močvara

Zagreb, 5. travnja 2024.Ki Klop, zagrebački disko pop trio i nova atrakcija na alternativnoj sceni, najavljuje svoj prvi veliki samostalni koncert! Luka, Jakov i Laura ususret prvijencu ”Otopljeni disko” nastupit će u klubu Močvara u četvrtak, 2. svibnja 2024. godine. Publiku će za novu disko pop mašinu zagrijati najmlađi bend u JeboTon kolektivu – TereT

 

Ki Klop je singlovima ”Amsterdam” i ”Duh u ormaru” okrenuo ploču i predstavio svoj novi zvuk. Zarazni stihovi, plesni ritmovi i divlje gitare nagovijestili su novu estetiku i stil koji su Jakov i Luka opisali jednostavnom sintagmom u naslovu prvijenca – ”Otopljeni disko”. Novi i svježi miljenici alternativne scene privukli su mnoge uši i oči već svojim EP-jem ”U dućanu ćilima” objavljenim u kolovozu 2023. godine koji je ponudio moderni indie pop s prizvucima soft rocka i elektro diska, a novim su pjesmama definirali svoju umjetničku viziju i publici predstavili moderniji i urbaniji zvuk. Pridruženjem bubnjarke Laure Tandarić u live postavu bend je zaokružio svoju zvučnu sliku, a nastupi su im dobili novi generator energije. Snažna, upečatljiva i čvrsta ritam sekcija  u sinergiji s plesnim gruvovima, mantričnim gitarama i zanosnim vokalima sve prisutne na podiju nastoji baciti u plesni trans. 

Ki Klop – „Duh u ormaru“

Nakon što je promociju EP-ja održao u dvorištu AKC Attacka, Ki Klop je svirao i na Zlarin Street Music Festivalu, u Vintage Industrial Baru, na najvećoj JeboTon fešti dosad u rasprodanom klubu Boogaloo te na zagrebačkom Hali Galiju u AKC Attacku. U ožujku su oduševili i srpsku publiku koncertom u  beogradskoj Kvaki 22 te u Novom Sadu gdje su nastupili kao predgrupa Elementalu, a sada su napokon spremni za veliki solo pothvat. 

Support Ki Klopu dat će najmlađi bend JeboTona – TereT. Iskusni i nabrijani dečki iza sebe imaju hrpu svirki, nastupali su u zagrebačkim klubovima od Sax!-a do Tvornice kulture, a njihov album ”Ulice” već je ušao u uši većini publike koja pohađa bilo kakve događaje i koncerte alternativne scene. Kao bend koji je potekao iz Supervala, festivala srednjoškolskih bendova, svoj su zvuk gradili svirajući po mnogobrojnim klubovima i prateći scenu te stvarajući autorske pjesme od samih početaka. Mladi će bend u klubu Močvara svojim pjesmama kao što su ”Oluja”, ”Dolaze Vampiri…” i ”Barikade” s debitantskog albuma ”Ulice” pošteno zagrijati  publiku za pravu disko poslasticu. 

Ki Klop – „Dućan ćilima“

Ki Klop donosi svoj disko s opakim začinima na floor Močvare. Prvim će samostalnim koncertom trio najaviti objavu svog debitantskog LP-ja čija je objava planirana za svibanj, a ”Duh u ormaru”, ”Guraš sve pod tepih” i ”Dućan ćilima” rasplesat će publiku u Močvari. Osim toga, na setlisti će se naći gotovo sve pjesme s ”Otopljenog diska”, pa će se koncert pretvoriti i u pravi ekskluzivni pre-release party.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 8 eura potražite online putem platforme CoreEvent ili u Dirty Old Shopu od srijede, 10. travnja. Na dan koncerta za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 12 eura.

Related Post

Svemir u hrvatskim školama

Autor - 09/04/2019 0
Autor Nacionalni koordinator UN-ove World Space Week Asocijacije za Republiku Hrvatsku Fotografije učiteljica  Željka Rossi Uspješni projekti edukacije kroz svemirske…