Rotari klub Nova Gradiška Općoj bolnici donirao zaštitne maske

1262 0

Autor NG buntovnici

NOVA GRADIŠKA –  Opća bolnica Nova Gradiška dobila vrijednu donaciju FFP2 zaštitnih maski. Donirao ih je novogradiški Rotary klub, a ravnatelju  dr. Josipu Kolodzieju predala  ih je dr. Dubravka Klobučar, predsjednica Rotary kluba Nova Gradiška,  koja je i  voditeljica Odjela pedijatrije.

– Zahvaljujem dr. Klobučar i Rotary kubu Nova Gradiška na vrlo vrijednoj donaciji FFP2 maski s kojima smo bili malo „tanki“ u zadnje vrijeme budući da nam dolazi  veliki broj ljudi na uzimanje briseva.  Neki ostaju i u izolaciji pa naši djelatnici trebaju biti adekvatno opremljeni za rad sa takvim pacijentima.  Te se maske jako puno troše i a tržištu ih ima jako malo. One zalihe koje smo imali, a koje smo pripremili još u drugom mjesecu, su  se potrošile.  Rotary klub je u zadnji čas „uskočio“ sa donacijom od 100 FFP2 maski i to će nam koristiti jedno vrijeme dok naši redovni kanali opskrbe ne profunkcioniraju -istaknuo je dr. Josip Kolodziej.

-Svi Rotary klubovi u našem Distriktu odlučili su se za zajedničku kupovinu FFP2 zaštitnih maski za  hrvatske bolnice. Naš Klub je donio odluku da će se također uključiti.  Inicijativa  je pokrenuta  23. ožujka  i u svega desetak dana  prikupili smo novac i  maske su  stigle. Naša članica Marijana Soldatović je donirala novogradiškoj bolnici 100 pamučnih maski što je jako važno za COVID odjel i COVID ambulantu. Naš Klub je donirao značajna financijska sredstva Rotary klubu Josip Juraj Strossmayer iz Osijeka koji je nositelj projekta nabavke monitora vitalnih funkcija i respiratora za KBC  Sudjelovali smo kao klub, ali i osobnim donacijama. Od Matka Grgurevića iz tvrtke „Hladni val” i velikom zaslugom direktora Industrijskog parka Adama Đanića dobili smo  vizire za novogradišku bolnicu, a   dobit ćemo ih  još desetke  za  medicinsko osoblje u radu s pacijentima.

Zahvaljujem i vama novinarima, koji sve ovo pratite, podržavate i izvještavate.   Željela bih da i drugi, potaknuti  našim primjerom, svatko na svoj  način, daju  svoj doprinos našoj lokalnoj zajednici u pomoći našim ljudima i našoj djeci  da svi zajedno što prije izađemo iz ove pandemije – istaknula je dr. Dubravka Klobučar.

Related Post

BISKUPOVA USKRSNA PORUKA 2021.

Autor - 03/04/2021 0
„NE BUDITE ZABRINUTI ZA ŽIVOT SVOJ“ (Mt 6,25)   Časna braćo svećenici i đakoni, cijenjeni redovnici i redovnice, poštovani vjeroučitelji,…