VINKOVAČKE JESENI u Koprivnici i Sisku

1018 0

Završio je šesti dan snimanja videorazglednice 55. Vinkovačkih jeseni u kojemu su priliku da prikažu svoj nastup dobili folkloraši iz Koprivnice i Siska. Budući da epidemija koronavirusa to nije dozvoljavala, jedva su dočekali ponovno zaplesati i pokazati nam zašto su toliko ponosni na svoje običaje i tradiciju.

Snimanje je danas u Koprivnici održano na Zrinskom trgu, a kako bi što bolje pokazali svoju raznolikost, domaćini su okupili dio nošnji iz Koprivničko-križevačke županije. Tako se na nastupu našlo 11 nošnji, od ukupno 27, a predstavili su ih KUD “Tomislav” Sveti Ivan Žabno, Križevci, Cirkvena, Peteranec, Koprivnica, Koprivnički Ivanec, Glogovac, Ždala i Đurđevac. S ponosom je sve pratio i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Poslijepodne je snimanje nastavljeno u Sisku, u atriju Sisačke tvrđave Stari grad gdje su nastup pred kamerama održali KUD Moslavec i KUD Ivančice. Dobre narodne glazbe i izvrsnih plesova nije nedostajalo, a prisutan je bio i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

Snimateljska ekipa svoj put nastavlja sutra u tri grada – u Požegi, Slavonskom Brodu i Đakovu. Snimanje u Požegi započinje u 9 sati na Trgu svetog Trojstva gdje će nastupiti KUD Slavonija, za 13:30 sati predviđeno je snimanje u Slavonskom Brodu, točnije na glavnom gradskom trgu gdje će Vinkovčane dočekati KUD-ovi Sloga i Luka Ilić Oriovčanin, dok će u Đakovu u 18 sati započeti snimanje nastupa KUD-a Sloga na Strossmayerovom trgu. Ujedno je to i pretposljednji dan snimanja, a ono završava u petak, 4. rujna, u Vinkovcima – kolijevci Vinkovačkih jeseni.

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 14/02/2013 0
Ukupna ulaganja u razdoblju od 2009. do 2012. godine u školstvo Brodsko-posavske županije iznosila su 48.771.842,00 kuna i pored smanjenja…