Komemoracija za Antuna Maračića Tunju u Gradskom muzeju Nova Gradiška

534 0

Autor Gradski muzej Nova Gradiška

 

NOVA GRADIŠKA – Gradski muzej Nova Gradiška će u petak, 17. studenog, točno u podne u potkrovlju muzeja održati komemoraciju za nedavno preminulog Novogradiščanina Antuna Maračića

Antun Maračić je bio umjetnik, kustos, likovni kritičar, te je kao takav jedan od rijetkih na našoj sceni koji je za svaki od spomenutih segmenata više puta bio nagrađivan. Njegova djela danas se nalaze u mnogim tuzemnim i inozemnim zbirkama. Izlagao je na više od pedeset samostalnih i oko sto skupnih izložbi, performansa i akcija u zemlji i inozemstvu. Vodio je nekoliko značajnih zagrebačkih galerija, a bio je i dvanaest godina ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik. Objavio je više knjiga i monografija. Autor je i mnogih tekstova (recenzija, predgovora, kritika, polemika, eseja) na polju kulture i umjetnosti. Uz sve, bio je veliki prijatelj novogradiškog muzeja i njegovih djelatnika. 

Miroslav Pišonić, ravnatelj Gradskom muzeja Nova Gradiška  vas poziva da dođete da zajedno odamo počast ovom velikom čovjeku koji je bio te će zauvijek biti inspiracija mnogima.

Related Post