KONCERT HARMONIKA U CENTRU “DRAGI BLIŽNJI” U OKUČANIMA

394 0

28. rujan 2012. – Polaznici Srednje glazbene škole

“Stevan Mokranjac” iz Požarevca održali su u Okučanima za štićenike Centra “Dragi bližnji” koncert pod dirigentskom palicom prof. Vesne Bogdanović. Orkestar, koji je nastupio, sačinjava 12 harmonika, klarinet i pianino. Glazbena škola je osnovana 1982. godine, a njeni polaznici već 1987. godine na međunarodnom takmičenju u Kaselfidardu (Italija) osvajajui treće mjesto.

 

Mladi glazbenici su u prolazu kroz Hrvatsku. Put ih vodi u Sloveniju, u grad Ptuj s kojim njeguju prijateljske odnose gdje će u njemu i njegovoj okolici održati nekoliko koncerata. U Okučane su svratili iz razloga što je otac prof. Zorana Marića, ravnatelja Glazbene škole, štićenik ovoga Centra “Dragi bližnji” – Doma za starije i nemoćne osobe koji su izgradile Klanjateljice Krvi Kristove.

 

Od 1995. godine Klanjateljice Krvi Kristove žive u Okučanima, na području posebne državne skrbi, gdje su – solidarne s ljudima koje je rat doveo na ove prostore i koji su se ovamo vratili – tražile načine kako odgovoriti na njihove potrebe. Sestre žive karizmu Kristove poklonstvene i otkupljujuće ljubavi, kojoj je Njegova Krv “znak, izraz, mjera i jamstvo” Po Kristovoj Krvi život je svakog čovjeka neizmjerno vrijedan. Čitajući znakove vremena i tražeći načine kako na njih odgovoriti, uočile su potrebu pridonijeti kvaliteti života starije i nemoćne braće i sestara. Godine 2005. su osnovale Centar “Dragi bližnji”, 21. rujna 2006. godine je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević blagoslovio temeljni kamen, a 6. rujna 2008. godine je otvorio vrata za svoje štićenike kojih danas ima 42.

 

Centar “Dragi bližnj” izuzetno dobro surađuje s općinom Okučani i drugim istitucijama na ovim prostorima.

Related Post