KONCERT „SVAČIJE JE PRAVO ŽIVJETI“

1248 0

Glazbom protiv nasilja

 NOVA GRADIŠKA, 19. lipnja 2010. – Kao što smo predhodno najavili jučer je održan koncert pod motom „Svačije je pravo živjeti“ u okviru Tjedna nenasilja u našem gradu u organizaciji udruge Prevencije N G, udruge TENG, OŠ „Mato Lovrak“, Centra za predškolski odgoj „Grigor Vitez“, Gimnazije Nova Gradiška, OŠ Dragalić, Udruge Pozitiva, TKD Vukovi,

 Agencije Novogradiško glazbeno ljeto, Eko udruge „Izvor“, Policije u zajednici te pod pokroviteljstvom grada Nova Gradiška, Brodsko-posavske županije, županijskog Upravnog odjela za europske integracije i općina Rešetari i Dragalić. Turneju koncerata kroz Hrvatsku osmislili su članovi grupe „Adastra“ predvođeni frontmenom Jeronimom Marićem i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva republike Hrvatske potaknuti valom nasilja među mladima i brutalnim ubojstvom Luke ritza. Koncertu su cijeli tjedan predhodili brojni sadržaji u organizaciji gore spomenutih udruga i ustanova. U ovu akciju održanom pod motom „Stop nasilju“ uključile su sve školske naraštaje.

Opća opasnost

Pod stalnom prijetnjom kiše koncert je održan, a mladi su se novogradiščani pokazali kao strastvena publika. Nastupile su grupe: – Blackout, Dimenzija X, Spačke, Otkazani let i glavni gosti večeri Adastra i Opća opasnost. Koncert je vodio Frano Ridjan, nekadašnji voditelj TV emisije za mlade „Parlaonica“.  

Zanimljivost večeri bila je grupa „Otkazani let“ čija je posebnost ta da su svi članovi slijepi, ali se zato ne daju i idu hrabro i pozitivno kroz brojne nastupe i život. Uz to super i sviraju. Svaka čast! To je ujedno i prava poruka svima nama i onima koji provode nasilje. Trebamo se svi ugledati na te hrabre ljude koji nastoje živjeti i žive normalan život uz hendikep koji imaju. Ostali često ni ne znaju što imaju i usput nanose zlo drugima, a što je najgore, tada nastrada nevina osoba poput Luke Ritza i svih ostalih žrtava. 

Adastra

Već uzavrelu večer zapalila je grupa „Adastra“ pogotovo sa pjesmom „Surovi grade“ songom cijele akcije, a poslije njih je na opće oduševljenje na pozornicu izašla „Opća Opasnost“ koji su iskazali zadovoljstvo pozivom oduševljeni novogradiškom publikom. 

Koncert je počeo u 19 sati, a trebao je trajati do 23 sata ali ga je dvadesetak minuta prije prekinuo prolom oblaka popraćen grmljavinom čije se sijevanje cijelu večer nadvijalo nad Novom Gradiškom. Ni tada se publika nije razišla već se dio popeo na binu dok su Pero Galić i ostali članovi Opće opasnosti i dalje pjevali i svirali u zagrljaju sa publikom.(D.I.)  

Otkazani let

Spačke

Dimenzija X

Blackout

Related Post