KONFERENCIJA HDSSB-a

745 0

Na žalost HDSSB-a naš vijećnik gospodin Mokrović, iz samo njemu znanih razloga, rekao je osobnih, a ja bih rekao iz osobno interesnih razloga, nije prisustvovao sjednici Gradskog vijeća – kazao je Dubravko Kolundžić

 

NOVA GRADIŠKA, 2. listopad 2012. – Zbog nedolaska na prošlu sjednicu Gradskog vijeća, HDSSB pokreće stegovni postupak protiv svog vijećnika i zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Zvonka Mokrovića. Od Mokrovića se traži da stranci vrati mandat a ukoliko to ne učini HDSSSB-e će nastaviti rad u Gradskom vijeću sa dva vijećnika.- rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare HDSSB-a.

 

U interesu grada i građana

 

U više, navrata je istaknuto da će podržavati samo one odluke koje su od interesa grada i građana. O aktualnoj političkoj situaciji u gradu i radu Gradskog vijeća i njegovoj prošloj sjednici jasno su se danas očitovali novogradiški HDSSB-eovci i Dubravko Kolundžić, novi predsjednik Izvršnog odbora HDSSB-a Brodsko-posavske županije.

 

Istaknuli su spremnost da u svojim redovima eliminiraju tkivo koje nije dobro, a smatraju da bi to isto trebali učiniti u svojim redovima SDP i HDZ kako bi Gradsko vijeće moglo normalno funkcionirati. Sa HDZ-om nije bilo nikakvih dogovaranja oko sazivanja sjednice Gradskog vijeća i smjene predsjednika Mirka Golovrškog, rečeno je.

 

Nije poštovao odluke HDSSB-a

 

DUBRAVKO KOLUNDŽIĆ – HDSSB je kronološki gledajući prvi pokrenuo postupak smjene gospodina Golovrškog sa mjesta predsjednika Gradskog vijeća. Na žalost HDSSB-a naš vijećnik gospodin Mokrović, iz samo njemu znanih razloga, rekao je osobnih, a ja bih rekao iz osobno interesnih razloga, nije prisustvovao sjednici Gradskog vijeća. Budući da je za smjenu potrebno deset ruku mi tu odluku nismo mogli provesti, ponavljam odluku HDSSB-a. Zbog nepoštivanja odluke HDSSB-a protiv gospodina Mokrovića će se pokrenuti stegovni postupak. Od njega je zatraženo da vrati mandat gradskog vijećnika, jer je to HDSSB-ov mandat. Ako ne vrati HDSSB je nastaviti raditi sa dvoje vijećnika u Gradskom vijeću, a ako vrati GO će donijeti odluku tko će ga zamijeniti. – kazao je Dubravko Kolundžić, predsjednik ŽO HDSSB-a i pohvalio dosadašnji rad vijećnika svoje stranke.

 

Novo zaduženje

 

JOSIP MIKŠIĆ – HDSSB ima jasan stav. Mi ćemo se odazvati pozivu na svaku sjednicu i prihvatiti ćemo sve ono što je od interesa za grad i građane Nove Gradiške. Ono što nije dobro, kao što je do sada bilo prekomjerno zaduživanje Grada Nove Gradiške, nećemo prihvatit. Imam podatak da je gradonačelnik u rujnu ponovo preko banaka pokrenuo zaduživanje od 10 milijuna kuna plus 4 milijuna kamata i troškova vezanih za kredit. To ako dođe na Gradsko vijeće vijećnici HDSSB-a neće podržati bez obzira imali mi dva ili tri vijećnika. Prema mojim osobnim izračunima, Grad i gradske tvrtke dužne su vratiti preko 45 milijuna kuna na ime podignutih kredita i kamata.

Nije samo u pitanju funkcioniranje Gradskog vijeća. Mi nemamo ni izvršnu vlast.koja je direktno birana od građana. Sada imamo samo gradonačelnika, a nemamo dva zamjenika. Treba se zapitati što je s tim i tko je tome doprinio. Da sam na mjestu gradonačelnika moji zamjenici ne napustili to mjesto. Njega i njih treba pitati zašto su otišli – kazao je Josip Mikšić.

 

Kaos u Gradskom vijeću

 

DINKA MATIJEVIĆ – Svjesni smo situacije da u Gradskom vijeću i u redovima SDP-a čija dva vijećnika ne dolaze na sjednice Vijeća. U redovima HDZ-a vidjeli ste što se dogodilo. Oni su svjesno na čelu sa svojim predsjednikom znali da ne mogu donijeti odluku o smjeni predsjednika Vijeća, a isto tako i da se ta odluka ne može donijeti za naredna tri mjeseca. Davanje je to vremena SDP-u i trebalo bi ispitati što se to događa. Mi, dva ili tri vijećnika HDSSB-a, ne možemo poduzimati ništa i donositi odluke u Gradskom vijeću. Mi znamo kako funkcionira zakonodavna vlast. Trenutno u Gradskom vijeću vlada kaos. Ne znamo što će se dalje događati. Ova sjednica je bila sazvana inicijativom SDP-a da gradonačelnik i izvršna vlast vide gdje su, te da prebroje ruke i ruke su se prebrojile. Imamo sedam s jedne i sedam s druge strane i dva u sredini, jedan nigdje.

Dolaze vrlo važne točke na dnevni red kao što je izvršavanje proračuna za šest mjeseci, koje je već trebalo biti na sjednici Gradskog vijeća, a nije. Tu su i izvješća o poslovanju gradskih tvrtki jer još uvijek nismo usvojili njihova izvješća za 2011. godinu. Ostat ćemo svoji i podržati sve odluke koje budu u interes ovog grada. Druge nećemo podržati. Koalicije više nema i to svima treba biti jasno. Donosit ćemo odluke sukladno našem Statutu, u dogovoru s predsjednikom županijske organizacije i Gradskim odborom u Novoj Gradiški – kazala je Dinka Matijević.

 

Odgovorila je i na pitanje na temelju čega se traži politička odgovornost predsjednika Vijeća Mirka Golovrškog kazavši da je dovoljno reći da je Vlada povukla jamstvo za zaduženje Grada što sve dovoljno govori.

 

Ne izazivamo krizu i prijevremen izbore

 

DUBRAVKO GUBIĆ – Mi nismo ti koji želimo izazvat krizu vlasti i prijevremene izbore. Radili smo određene ustupke da grad ne stagnira, ali i prihvaćali dobre prijedloge, čak i pojedina zaduženja. Nikakve trgovine nije bilo. Bilo je problema u vrijeme kada je gospodin Mikšić napustio mjesto predsjednika Vijeća jer je izvršna vlast radila po svom. Znamo što smo radili i što smo kao vijećnici zastupali – kazao je Dubravko Gubić.

 

Novogradiškim novinarima danas je predstavljeno novo čelništvo HDSSB-a Brodsko-posavske županije, novi predsjednik Dubravko Kolundžić i njegovi zamjenici Mato Klarić i dr. Damir Japundžić.

Related Post

REAGIRANJE

Autor - 09/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 9. svibnja 2014. – Ogranak Hrvatskih Laburista u svom iskazu za javnost od 7. svibnja 2014. godine, koje…

Autor - 04/10/2011 0
{vimeo}30016658|450|360|1{/vimeo}

HDSSB DEMANTIRA

Autor - 31/05/2013 0
Pozivamo sve naše članove i simpatizere da izađu na glasovanje 2. lipnja i glasuju po svojoj savjesti NOVA GRADIŠKA, 31.…