KRAĐE POSTALE OMILJENO ZANIMANJE

416 0

2. listopad 2012. – Na području policijske uprave, jučer je

zabilježeno 16 kaznenih djela, od kojih je najviše protiv imovine. U području prometa se dogodile četiri (4) prometne nesreće od kojih dvije (2) s ozlijeđenim osobama i dvije (2) s materijalnom štetom. Pritom su dvije (2) osobe teško ozlijeđene. Bilježi se jedan prekršaj iz Zakona o strancima.

 

KAZNENA DJELA

 

POLICIJA TRAŽI LOPOVA ZLATNOG NAKITA – Oko 11.30 sati, jučer, u Policijsku postaju Vrpolje, 59-godišnjak je prijavio, da mu je netko u subotu u vremenu od 12 do 16 iz obiteljske kuće na području općine Velika Kopanica, otuđio veću količinu zlatnog nakita, oštetivši ga za iznos iznad 10 tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem.

 

POLICIJA PRONAŠLA LOPOVA IZ GARAŽE – Policijski službenici Policijske postaje Okučani su jučer dovršili kriminalističko istraživanjem nad 24-godišnjakom zbog sumnje u kaznena djela teške krađe. Pritom su utvrdili da je on, tijekom lipnja i rujna u dva navrata, na području općine Dragalić, provalio u garažu u vlasništvu 55-godišnjaka, otuđivši pritom nekoliko bušilica, brusilica, ubodnu pilu, električni kabl i drugo. Otuđene predmete je prodao na novogradiškom području, od kojih je policija pronašla ubodnu pilu, koja će biti vraćena vlasniku, a za ostalim otuđenim predmetima traga, te protiv 24-godišnjaka podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu.

 

UKRADENI KABLOVI IZ LUNAPARKA – Jučer je policiji, 53-godišnjak prijavio da je netko u vremenu od 1 do 10 sati, u Slavonskom Brodu, A. Svačića sa zelene površine Lunaparka otuđio kablove, dužine oko 100 metara, oštetivši ga za više tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem.

 

LAŽNO PRIJAVIO FIZIČKI NAPAD – Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela. On je policijskim službenicima lažno prijavio da su ga dvije osobe u nedjelju u poslijepodnevnim satima fizički napale i okrale na prostoru željezničkog kolodvora i Slavonskom Brodu. Policija protiv 33-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

 

PIJANI MLADIĆ AUTOMOBILOM TEŠKO OZLIJEDIO PJEŠAKA – Sinoć, oko 21.15 sati u Gornjoj Vrbi se dogodila prometna nesreća u kojoj je 69-godišnji pješak teško ozlijeđen. Do prometne nesreće je došlo jer je 19-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, pod utjecajem alkohola (očitana koncentracija u iznosu 1,19 promila u njegovu organizmu), zbog neprilagođene brzine, udario 69-godišnjeg pješaka koji se kretao uz rub kolnika (nije bio osvijetljen reflektirajućom materijom). Ozlijeđenom pješaku je ukazana liječnička pomoć, te je prevezen i zadržan na liječenju u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje su ozljede okvalificirane kao teške. Policija protiv 19-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu, a protiv 69-godišnjeg pješaka obavezni prekršajni nalog.

Related Post