POLICIJSKO PRIOPĆENJE : Pokrali okučansku crkvu

950 0

18. prosinac 2012. – Jučer je na području policijske uprave

evidentirano osam (8) kaznenih djela. Dogodile se dvije (2) prometne nesreće, od kojih jedna (1) s poginulom osobom (jedna osoba smrtno stradala) i jedna s ozlijeđenom osobom (jedna osoba lakše ozlijeđena). Zabilježen je jedan (1) prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, jedan (1) prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, jedan (1) prekršaj iz Zakona o oružju i jedan (1) prekršaj iz Zakona o strancima.

 

PRONAŠLI MARIHUANU – Policija je temeljem sudskog naloga pretražila prostorije obiteljske kuće koje koristi 24-godišnjak iz Slavonskog Broda, te pritom pronašla 96,9 grama marihuane. Policijski službenici su nad 24-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje u kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, te protiv njega u suradnji sa državnim odvjetništvom podnose kaznenu prijavu.


IZ KUĆE UKRALI NOVAC I NAKIT – U poslijepodnevnim satima, jučer, netko je provalio u obiteljsku kuću u Slavonskom Brodu, Ulica Vinkovačkih žrtava, otuđivši novac, zlatni nakit i druge predmete, oštetivši vlasnika na ovakav način za nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem.

 

PROVALILI U CRKVU – Jučerašnjim kriminalističkim istraživanjem nad dvije osobe potvrđena je sumnja u kazneno djelo teške krađe iz crkve. Policija je pritom utvrdila da su 25-godišnjak i 15-godišnjak, 15. prosinca, oko 0,30 sati, provalili u crkvu u Okučanima, u Ulici A. Stepinca, otuđivši iz unutrašnjosti nekoliko predmeta od mesinga, koje je policija pronašla, te će biti vraćeni u crkvu. Na ovakav način, nastala je šteta za iznos od nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici protiv počinitelja podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi nadležnom državnom odvjetništvu.

 

UZIMALA ROBU A NIJE PLAĆALA – Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakinjom sa novogradiškog područja na okolnosti počinjenja kaznenog djela prijevare. Policija je pritom utvrdila da je ona kao vlasnica trgovačkog obrta, tijekom 2009. godine, preuzimala robu od trgovačkog društva sa požeškog područja, koju nije platila, a znala je da joj je račun obrta blokiran. Na ovakav način 35-godišnjakinja je oštetila trgovačko društvo za nekoliko desetaka tisuća kuna, te policija protiv nje dostavlja posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi državnom odvjetništvu.

 

POTKRADALI DRŽAVU – Kriminalistički službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom i 56-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju. Pritom je utvrđeno, da su oni kao odgovorne trgovačkog društva uskratili određene obveze plaćanja prema proračunu Republike Hrvatske, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo. Na takav način su oštetili državni proračun za iznos oko pola milijuna kuna. Policija protiv njih dostavlja posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

ZABORAVIO NA KOČNICU – Jučer, oko 11.30 sati, u Policijskoj postaji Slavonski Brod, zaprimljena je dojava o ozljeđivanju jedne osobe u Slavonskom Brodu, u Supilovoj ulici. Policijski službenici su na mjestu događaja, utvrdili da je 51-godišnjak, nakon vožnje, na kolnom ulazu, izašao iz osobnog automobila kojeg nije zakočio. Vozilo je krenulo niz kosinu, udarivši u 51-godišnjaka i zid garaže. Ozlijeđenom muškarcu je ukazana liječnička pomoć, a ozljede okvalificirane kao teške, te je zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija dostavlja obavijest o ovom događaju nadležnom državnom odvjetništvu.

Related Post