POLICIJSKI VIKEND – Provod s marihuanom

483 0

OSJEČANIN ŠVERCAO DUHAN – U subotu oko 11,40 sati granična

policija je u gradu Slavonskom Brodu u blizini graničnog prijelaza kontrolirala osobni automobil, osječkih registracija, kojim je upravljao 49-godišnjak iz Osijeka. Korištenjem specijalističke opreme za mjerenje gustoće materijala utvrđeno je da gustoća zadnjeg branika vozila ne odgovara realnim vrijednostima. Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu policijski službenici za prekogranični kriminalitet obavili su pretragu vozila i tom prilikom u tvorničkoj šupljini zadnjeg branika vozila pronašli skriveno oko 10 kilograma sitno rezanog duhana. Duhan je uz potvrdu od 49-godišnjeg osjećana oduzet, a policijski službenici će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora.

 

PREKRŠAJI – Policija je u nedjelju oko 30 minuta iza ponoći u naselju Sikirevci prilikom kontrole trojice mladića iz Đakova u dobi od 20, 19 i 16 godina kod njih pronašla oko 11 grama zelene biljne tvari nalik opojnoj drogi marihuana, devet komada sjemenki nalik indijskoj konoplji i jednu lulu za pušenje s tragovima i ostacima zelene biljne tvari nalik marihuani. Preliminarnim testom djela biljne tvari iz tri PVC vrećice u kojima se nalazila biljna tvar i lule za pušenje dobivena je pozitivna reakcija na opojnu drogu tipa marihuana. Policija protiv trojice mladića policija podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

 

SAŽETAK – Tijekom proteklog vikenda na području policijske uprave evidentirano je 28 kaznenih djela od kojih 25 kaznenih djela općeg kriminaliteta, jedno (1) kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta, jedno (1) kazneno djelo organiziranog i jedno (1) kazneno djelo maloljetničkog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 21 kazneno djelo je na štetu imovine i to 13 kaznenih djela krađe, jedno (1) kazneno djelo teške krađe, jedno (1) kazneno djelo prijevare, jedno (1) kazneno djelo utaje i pet (5) kaznenih djela oštećenja tuđe stvari. U području prometa dogodilo se 10 prometnih nesreća od kojih šest (6) prometnih nesreća s materijalnom štetom i četiri (4) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (jedna osoba teže i šest osoba lakše ozlijeđeno). Evidentirano je sedam (7) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, pet (5) prekršaja nasilja u obitelji i četiri (1) prekršaja zlouporabe opojnih droga. Na graničnim prijelazima prometovalo je 134 011 putnika i 45 616 vozila.

Related Post