Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika s temom državnog poljoprivrednog zemljišta

585 0

Autor bpz.hr

Slavonski Brod 23. travnja 2018. – S ciljem revitalizacije i unapređenja poljoprivredne proizvodnje, jučer je u Slavonskom Brodu, u organizaciji Brodsko-posavske županije održana koordinacija Župana, gradonačelnika gradova i načelnika općina s temom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području naše županije. Tim povodom, sastanku je nazočio državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak sa svojim suradnicama, koji je predstavio novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu.

 Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatske šume, Ured državne uprave, Hrvatske vode i druge institucije uključene u proces odgovarale su na upite predstavnika JLS-a. Općine i gradovi u obvezi su do 09. lipnja izraditi i na svojim općinskim/gradskim vijećima usvojiti Programe raspolaganja poljoprivrednim zemljištem kako bi, po dobivanju suglasnosti na iste, mogli krenuti u raspisivanje natječaja.

Related Post

FASCINANTAN GLAZBENI HRAM

Autor - 25/04/2017 0
Autor Julijana Žirovčić NOVA GRADIŠKA – U nedjelju 23. 04. 2017. je u crkvi sv Terezije Avilske u Novoj Gradiški…

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION

Autor - 23/10/2014 0
SLAVONSKI BROD, 23. listopad 2014. – Početkom listopada, Udruga IPA (International Police Association) Brodsko-posavske, ugostila je radne kolege iz Švicarske…