POD POLICIJSKIM OKOM: Opreza nikad dosta – voze pijani i prebrzo, tehnički neispravna i neregistrirana vozila

897 0

Prošli tjedan najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu vozača iznosila je 2,57 promila, a najveća brzina u naselju od 134 km/h

SLAVONSAKI BROD – Na cestama u brodsko-posavskoj županiji svaki je dan dosta razloga da policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske vrše pojačan nadzor prometa. Svrha provođenja pojačanih policijskih kontrola bila je veća razina sigurnosti u prometu i sprječavanje činjenja najtežih prometnih prekršaja. Najčešće se kroz naselja vozi prebrzo, često i više od sto kilometar na sat, pod utjecajem alkohola voze svi sudionici, od vozača osobnih automobila do biciklista i traktorista. Voze se tehnički neispravna i neregistrirana vozila.

Prošli tjedan (od 16. do 22. travnja), prilikom pojačanih nadzora, policijski službenici su evidentirali 518 prometnih prekršaja, od čega 316 prekršaja nepropisnih brzina, 54 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa. Utvrđeno je 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, 10 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te 12 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, te su u manjem broju utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

U ovim aktivnostima, najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu vozača (68-godišnjak) iznosila je 2,57 promila (utvrđena 19. travnja, oko 19,10 sati u mjestu Kosovac). Najveća brzina u naselju od 134 km/h je utvrđena 18. travnja u 16,36 sati u Baćin Dolu (utvrđeno u TISPOL-ovoj akciji nadzora brzine, 59-godišnjak). Dogodilo se 20 prometnih nesreća u kojima je 1 osoba teško ozlijeđena, 7 osoba lakše ozlijeđene te je bilo 15 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policija poručuje vozačima: Budite oprezni i čuvajte svoj život, kao i živote drugih u prometu!

Dana 22. travnja 2018. godine u 00,35 sati u Novoj Gradiški, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su prilikom nadzora prometa, zaustavili traktor bez reg. oznaka kojim je upravljao 42-godišnji vozač. Provedenim alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 2,44 g/kg u organizmu.

Kako je postojala bojazan da će vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je zadržan u posebnoj prostoriji do otriježnjenja.

Protiv vozača slijede odgovarajuće prekršajne prijave.

Related Post