Kreativno-likovna radionica održana u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“

1218 0

„Najdraža knjiga, slikovnica, bajka, priča… moga djetinjstva“ – kreativno-likovna radionica održana u Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci povodom Mjeseca hrvatske knjige

GORNJI BOGIĆEVCI – Evo, započeo je i Mjesec hrvatske knjige 15.10.2019. diljem lijepe naše i bogat je raznovrsnim sadržajima i kulturnim manifestacijama koje se održavaju u svim knjižnicama ( školskim, narodnim, gradskim…) svatko obilježava na svoj način, a svaka knjižnica ima neku svoju lijepu priču.
Tako je evo bilo i u našoj 16.10.2019. godine kada su učenici 2. razreda PŠ Gornji Bogićevci zajedno sa svojom učiteljicom Anom Rosić Kovačević na jedan simboličan način otvorili Mjesec hrvatske knjige 2019. jednom prekrasnom kreativno-likovnom radionicom pod nazivom „Najdraža knjiga, slikovnica, bajka, priča… moga djetinjstva“. Svi su bili sretni i rado se prisjećali svojih slikovnica i priča koje su im čitali njihovi roditelji, braća, sestre, djedovi, bake…i koja je njima ostala u nezaboravnom sjećanju.
A kako je ovogodišnji moto Mjeseca hrvatske knjige U ritmu čitanja tako su sve one pročitane bajke ovaj put prinijeli na papir, točnije crtež. Svatko od njih naslikao je upravo onu bajku koju najviše voli i koja mu je najdraža ( Crvenkapica, Ružno pače, Snježna kraljica, Plesna haljina žutog maslačka, Noina arka…), a koja je pratila njegovo djetinjstvo. Nastali su prekrasni, iskreni radovi, prva umjetnička djela koja kao i uvijek ukrašavaju naš izložbeni prostor, na što smo izuzetno ponosni.
Bravo djeco, bravo učenici ,opet ste pokazali svoju ljepotu izražavanja i slikanja, potaknuti prije svega čitanjem od malih nogu.
Radosnim druženjem i ritmom započeo je i ovaj Mjesec hrvatske knjige 2019. u našoj Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci, a nastavlja se brojnim drugim aktivnostima kako za najmlađe članove, tako i za one starije, i naravno za sve koji nas posjete i dođu u knjižnicu.
Stoga dođite svi u našu knjižnicu i uživajte u njenim sadržajima -poziva voditeljica Narodne knjižnice i čitaonice „Grigor Vitez“

Related Post