Korizmena akcija »Djeca djeci« pod nazivom »Donesimo nadu«

630 0

Nadahnut geslom Trećega biskupijskog euharistijskog kongresa »Krist danas i uvijeke, naša nada«, Caritas Požeške biskupije provodi korizmenu akciju »Djeca djeci« pod nazivom »Donesimo nadu«.

Cilj akcije jest kroz korizmene kasice prikupiti novčana sredstva kojima će se potrebitim obiteljima pomagati u opremanju školaraca na početku nove školske godine.

Akcija se provodi u suradnji sa svim župama i vjeroučiteljima Požeške biskupije te će biti predstavljena djeci i mladima na susretima župne kateheze tijekom kojih će od svojih župnika i vjeroučitelja dobiti kasice za prikupljanje milodara.

Na taj način djeca i mladi rastu u vjeru, svjedoče da je Krist naša istinska nada u životnim radostima i nedaćama te razvijaju osjećaj za bližnje u potrebi. Pri završetku korizme, prikupljene priloge za djecu, krizmanici će na Veliki četvrtak donijeti na misu posvete ulja u požešku Katedralu i prinijeti ga kao prikazni dar istovremeno sa župnicima koji će predati milodar sabiran od vjernika tijekom pobožnosti križnog puta. Svi vjernici koji se žele uključiti u ovu akciju mogu korizmene kasice preuzeti u svojim župnim uredima ili u tajništvu Caritasa (Vukovarska 7, Požega), a također mogu svoj prilog uplatiti na žiro račun Caritasa Požeške biskupije HR4223860021130011296 s naznakom: Korizmena akcija – Djeca djeci ili predati u tajništvu Caritasa svakim radnim danom od 8 do 16 sati. (Autor Požeška biskupija)

Related Post

ZAVRŠETAK PUČKIH MISIJA

Autor - 24/03/2014 0
STARO PETROVO SELO – U nedjelju, 23. ožujka požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je misno slavlje u župnoj crkvi sv.…

Autor - 14/01/2018 0
KOORDINACIJA UDRUGA PROISTEKLIH IZ DOMOVINSKOG RATA BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška i Ministarstva hrvatskih branitelja organizira obilježavanje 26.…