KRADE SE SVE VIŠE – ZAKLJUČAVAJTE VRATA IAKO NIŠTA NIJE SIGURNO

938 0

SLAVONSKI BROD, 14. veljače 2011. – Zaključavajte vrata i

spremajte svoje vrijedne stvari na sigurno iako danas, čini se, više ništa nije sigurno. Krade se sve i svašta, bez straha i srama. Što je tome razlog? Možda neimaština, pa ljudi posežu za tuđom imovinom ili opće stanje duha i pravne države u kojoj je „legalno“, kroz državni proračun dozvoljeno krasti novac poreznih obveznika. Primati nezasluženu mirovinu koju donosi poštar je, rečeno novim rječnikom i vremenom u kome živimo, čin civilizacijske uljudbe. Gotovo da sa sažaljenjem i razumijevanjem pratimo lopovluke suvremenih bandita, koje je ne znam tko i zašto učinio kriminalcima. Najnovija izviješća Policijske uprave brodsko-posavske govore o razbojstvima i pištoljima uperenim nekome u glavu da bi se oteo novac. Takva izvješća policija ponavlja duže vrijeme. Nije više u pitanju legalizirana krađa novca iz državnog proračuna. U pitanju je sigurnost ljude kojima život postaje ugrožen samo zato što drski lopov misli da ima što ukrasti i oteti.

 

Pisao sam o dva primjera koja su se prošle godine dogodila na području općine Cernik. Dvojici poznatih poduzetnika razbojnici su noću u kuće provalili i došli ih pokrasti dok su s obiteljima spavali. Da i lopovi mogu izvući deblji kraj dogodio se nedavno, također u Cerniku. Dvojica su lopova provalila u kuću poznatog obrtnika koji ih se nije uplašio već napao štiteći svoju imovinu i život. Jedan je lopov pobjegao, a drugog je dobro pretukao, toliko da je sa teškim ozljedama završio u bolnici. Nije to međutim pravna država.

 

U kakvom vremenu krađa i razbojstava živimo kazuje i najnovije policijsko izviješće. Na području Policijske uprave brodsko-posavske u razdoblju od 07. do 14. veljače 2011. godine, evidentirano je ukupno 59 kaznenih djela od kojih je najviše kaznenih djela (42) protiv imovine. Radi se o krađama, teškim krađama i oštećenju tuđe stvari.

Related Post