KRASE IH BROJNE AKTIVNOSTI

644 0

BILI BRIG – U subotu, 27. veljače, u Društvenom domu u Bilom Brigu, održana je redovna godišnja skupština Udruge „Dubovac“. Nakon himne Lijepoj našoj i otvaranja skupštine te izbora radnog tijela,

nazočne su pozdravili tajnica udruge, Marija Đikić i predsjednik, Zlatko Potočki. Na dnevnom redu, među ostalim, bilo je izvješće o radu udruge u protekloj godini, koje je podnio predsjednik Potočki. Već nakon nekoliko rečenica vidjelo se kako je udruga „Dubovac“ u prošloj godini vrijedno radila.

 

Uz brojne akcije na Gospinom polju, nekadašnjem Dubovcu, po kojem je udruga i izabrala ime, realizirali su niz radnih akcija  u središtu mjesta, u parku. Ovaj prostor je sada lijep i primjeren  djeci i mladima, a pomalo i idiličan, no, članove udruge ovdje čeka još posla. Očistili su oni i uredili i cintor crkve Uzašašća Gospodinova u Bilom Brigu,  puno su učinili  u opremanju Društvenog doma, učenicima bilobriške Područne škole  poklonima su uljepšali blagdan svetog Nikole. Pjevački zbor udruge Dubovac    skladnim pjevanjem je uveličao i misu polnoćku. Članice udruge organizirale su kreativne radionice i izradile ukrase za park, a sudjelovale su i u radionicama koje su organizirali  Čuvari pučke baštine „Tkanica“ Nova Gradiška. Članica „Dubovca“ bila je i na predavanjima Lag-a „Posavina“ o računovodstvu i socijalnom poduzetništvu.

Udruga „Dubovac“, koja trenutno broji 41 člana,  sudjelovala je i u aktivnostima srodnih udruga, pa su bili u Komarnici, kod udruge „Sveti Leonard“, gdje su kuhali čobanac, a u Udruzi „Sveti Florijan“ Magić Mala sudjelovali su u kuhanju fiša. Organizirali su „Dubovčani“ i cjelodnevni izlet u Daruvar i uradili još puno toga,a prema predloženom Programu rada za ovu godinu, čini se da ih opet čeka  puno posla.

Rad udruge pohvalili su i skup pozdravili, Ankica Glivetić, predsjednica Matice umirovljenika Brodsko-posavske županije i predsjednica umirovljenika u općini Nova Kapela, koja je članove udruge „Dubovac“ pozvala na izlete, zajednička druženja i u njihovu knjižnicu, zatim je riječi podrške uputila Mirela Aladrović iz Lag-a „Posavina“, potom Vesna Jergović, zamjenica načelnika novokapelačke općine, pa predstavnica Udruge „Sveti Florijan“ iz Magić Male, zatim Vlado Ivanišević, predsjednik DVD-a Bili Brig te Luka Đikić, predsjednik bilobriškog Mjesnog odbora. On je naglasio pomoć i zauzimanje načelnika novokapelačke općine, Ivana Šmita, koji je   udrugama na području općine  velika podrška, pa  je općina  prošle godine i „Dubovcu“  puno pomogla. Aktivnosti udruge  prate i redoviti su na godišnjim skupštinama, Irma Arbutina – Đikić i Ivo Đikić, učitelji u Ljupini te još neki podupirući članovi i simpatizeri „Dubovca“ iz Bilog Briga.

Nakon službenog dijela skupštine, nazočni su se nastavili družiti uz domjenak, ali i razmjenu  mišljenja i iskustava o radu bilobriške i srodnih udruga.

Related Post