UDRUGA „SVETI LEONARD“ KOMARNICA

452 0

KOMARNICA, 20. svibnja 2014. – U rujnu prošle godine, u Komarnici, selu u staropetrovoselskoj općini, osnovana je Udruga „Sveti Leonard“. Budući da je sv Leonard i zaštitnik sela Komarnice, nije bilo teško izabrati naziv udruge.

 

Osnovana je s ciljem promicanja unaprjeđenja kvalitete života u ruralnim sredinama, konkretno i najprije u Komarnici. Kako nam je rekao predsjednik, Igor Smičić, u planu su akcije za poboljšanje kvalitete uvjeta života u selu, ali i njegovanje tradicije, običaja, kulture i narodne baštine. Uz dopredsjednika, Dražena Benića i tajnika, Darka Kanjugovića, u udruzi je Upravni odbor od 9 članova, koji su i njezini osnivači te 30 – 40 aktivnih članova.

 

Prve aktivnosti realizirane su zimus, u vrijeme Došašća i uz blagdan Božića, zatim je upriličeno jedno dramsko druženje s gostima iz Nove Gradiške. Ovogodišnje aktivnosti su isplanirane i pokrenute, ali su zaustavljene zbog prioriteta akcije, koja je sada u tijeku. Naime, Udruga „Sveti Leonard“ uključila se vrlo aktivno u prikupljanje pomoći postradalima od poplave u Istočnoj Slavoniji, posebno Županji. U subotu, 17. svibnja su se dogovorili, akcija je krenula u nedjelju 18.5, a uz glavno sabirno mjesto u Komarnici, već su, u dogovoru s načelnikom staropetrovoselske općine, Željkom Kočijaševićem, otvorena nova tri sabirna mjesta: u Starom Petrovom Selu, Godinjaku i Vrbovi. Odziv mještana je izvrstan: donose tvornički zapakiranu hranu, artikle osobne higijene, dječju hranu, sanitarne artikle, odjeću, obuću, čak suhomesnate proizvode. Udruga zahvaljuje svima, koji su se do sada odazvali akciji, kao i donatorima iz Nove Gradiške na novim kutijama, u koje sve odmah razvrstavaju i pakiraju, pa će vrlo brzo put Županje, jer je čelništvo udruge „Sv Leonard“ kontaktiralo sa županjskim Crvenim križem i vrlo brzo ( u utorak, 20.5.), četiri kombija s najnužnijim namirnicama i odjećom iz Komarnice kreću za Županju.

Predsjednik Smičić ističe kako će aktivnosti udruge nastaviti i proširiti poslije završene akcije pomoći stradalima u poplavama, jer su oni sada prioritet Hrvatske, pogotovo Slavonije. Čestitke mladoj po stažu, ali vrijednoj i dobro organiziranoj komarničkoj udruzi, na svemu što čini ovih dana i što se pridružila tolikima drugima, u pružanju pomoći onima, kojima je ona u ovom trenutku najpotrebnija.

Related Post