NAJNOVIJE INFORMACIJE – Krv na brodskim ulicama – Tijekom pljačke teško ranjen razbojnik

787 0

Pljačkaška statistika u proteklih šest mjeseci: dvije zlatarnice, jedna pošta, dvije banke, tri kladionice

SLAVONSKI BROD 12. svibanj 2011. – Oko 13 sati u širem središtu Slavonskog Broda dogodilo se razbojstvo tijekom kojeg je teško ranjena jedna osoba. “Pucalo se momački, onako iz nekog malo

jačeg oružja. Nije nam bilo svejedno. Dok smo se pogledavali ne znajući što se događa pored nas je projurio momak sa sivom kacigom i nekim znakom na njoj te nestao u obližnjim ulicama. Ubrzo je dotrčao policajac vičući: –  Kamo je pobjegao? U tom trenutku, zapanjujuće brzo stvorilo se i nekoliko policijskih vozila koja su blokirala ulicu, a ostali su krenuli u potragom za motociklistom” – svjedočanstvo je jednog od građana koji su bili u blizini opljačkane banke.Prve službene informacije O cijelom slučaju prve raspoložive informacije dala je i PU Brodsko-posavska. “Danas oko 13,00 sati u Strossmayerovoj ulici dogodilo se kazneno djelo razbojništvo. Policija je odmah, žurno, po dojavi, izašla na mjesto događaja i intervenirala. Tom prilikom jedna osoba je ozlijeđena. Policija provodi očevid i kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti, po njihovom završetku znat će mo više detalja”, rekao je Antun Jakobović, glasnogovornik PU Brodsko-posavske. Prve neslužbene informacije govore da su u pljački sudjelovale dvije osobe, što je potvrdio i A.Jakobović. “Jedna osumnjičena osoba je ozlijeđena, a za drugom se traga. Druge detalje utvrđujemo” ističe A.Jakobović. Na novinarski upit može li se povezati pljačku s dojavom o postavljenoj bombi u zgradi Brodsko-posavske županije Jakobović je rekao: “Policija je izašla i na ovu dojavu i obavila sve sigurnosne pripreme. Prilikom pretrage utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi. Prema, do sada, prikupljenim saznanjima vrlo lako se mogu dovesti u vezu ova dva događaja. Za sada možemo reći kako se traga za osobom koja se udaljila na tamnoplavom motociklu te da je imala tamnu jaknu i tamnu kacigu”. Jakobović nije mogao potvrditi špekulacije kako je i razbojnik u bjegu ranjen. Operativni zahvat nad uhvaćenim razbojnikom je završen i prema podacima iz slavonskobrodske bolnice on je, zbog zadobivenih teških ozlijeda, i dalje u životnoj opasnosti. (SBplus/Marijan Vrkljan – foto)

 

Prve službene informacije

O cijelom slučaju prve raspoložive informacije dala je i PU Brodsko-posavska. “Danas oko 13,00 sati u Strossmayerovoj ulici dogodilo se kazneno djelo razbojništvo. Policija je odmah, žurno, po dojavi, izašla na mjesto događaja i intervenirala. Tom prilikom jedna osoba je ozlijeđena. Policija provodi očevid i kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti, po njihovom završetku znat će mo više detalja”, rekao je Antun Jakobović, glasnogovornik PU Brodsko-posavske. Prve neslužbene informacije govore da su u pljački sudjelovale dvije osobe, što je potvrdio i A.Jakobović. “Jedna osumnjičena osoba je ozlijeđena, a za drugom se traga. Druge detalje utvrđujemo” ističe A.Jakobović. Na novinarski upit može li se povezati pljačku s dojavom o postavljenoj bombi u zgradi Brodsko-posavske županije Jakobović je rekao: “Policija je izašla i na ovu dojavu i obavila sve sigurnosne pripreme. Prilikom pretrage utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi. Prema, do sada, prikupljenim saznanjima vrlo lako se mogu dovesti u vezu ova dva događaja. Za sada možemo reći kako se traga za osobom koja se udaljila na tamnoplavom motociklu te da je imala tamnu jaknu i tamnu kacigu”. Jakobović nije mogao potvrditi špekulacije kako je i razbojnik u bjegu ranjen. Operativni zahvat nad uhvaćenim razbojnikom je završen i prema podacima iz slavonskobrodske bolnice on je, zbog zadobivenih teških ozlijeda, i dalje u životnoj opasnosti.  

Related Post