KUGLAČKA LIGA POLICIJSKE UPRAVE

400 0

U okviru programa opće tjelesne pripreme i policijskog treninga

policijskih službenika na nivou Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 3. svibnja do 28. lipnja 2013. godine provedena su kuglačka natjecanja između ustrojstvenih jedinica kroz „Kuglačku ligu PU“. Natjecalo se na sportskim terenima – kuglani u dvorani „Vijuš“ u Slavonskom Brodu. Nastojeći popularizirati ovaj sport, sa što većim brojem ekipa, kroz ligu je sudjelovalo 10 ekipa uglavnom muških, dok je jedna ekipa bila mješovita za koju su nastupile i policijske službenice (ekipa Službe krim. policije).

 

Natjecateljski dio se odvijao u tjednim ciklusima, ekipu su sačinjavala trojica natjecatelja – kuglača, a bacalo se u sustavu 30/30 na dvije staze. Rezultat ekipe je po svakom kolu iznosio zbroj oborenih čunjeva dvojice najboljih kuglača, a za finalni dio natjecanja u pojedinačnom natjecanju uzimao se zbroj i koeficijent najboljeg pojedinca iz svake ekipe po pojedinom kolu. Nakon uzbudljivih i dinamičnih natjecanja u ekipnom natjecanju, najuspješnija je bila ekipa Policijske postaje Okučani u sastavu Zrinko Kapetanić, Miroslav Brlić i Tomislav Mihaljević. Drugo mjesto zauzela je ekipa Postaje granične policije Stara Gradiška u sastavu Damir Franjković, Ivan Hodak i Mario Marijanović, dok je treće mjesto zauzela ekipa Ureda načelnika u sastavu Ante Zovak, Ivan Keser i Mato Brekalo.

U završnom finalnom natjecanju za pojedinačni plasman nastupilo je osam (8) najboljih pojedinaca, a najbolji plasman postigao je policijski službenik Postaje granične policije Slavonski Brod Josip Filajdić sa oborenih 256 čunjeva. Drugo mjesto osvojio je policijski službenik Postaje granične policije Stara Gradiška Damir Franjković sa oborenih 250 čunjeva, dok je treće mjesto zauzeo policijski službenik Ureda načelnika Ivan Keser sa oborenih 246 čunjeva. Proglašenje ekipnih i pojedinačnih pobjednika upriličeno je 28. lipnja u kuglani dvorane „Vijuš“ te su ekipama dodijeljene medalje, a pojedincima pehari i zahvalnice.

 

Posebno treba istaknuti da su i ovom prigodom svoju potporu u provedbi natjecanja i općenito u potpori provedbe policijskog treninga pružili povjerenici Nezavisnog sindikata Mladen Ratković i Sindikata policije Stjepan Vračić. Uprava gradske ustanove „Gospodarenje sportskim objektima grada Slavonskog Broda“ je također pomogla provedbu natjecanja na čemu su im policijski službenici zahvalni.

 

U narednom jesenskom dijelu provedbe Programa opće tjelesne pripreme, planiran je nastavak natjecanja uz sudjelovanje i ženskih ekipa i policijskih službenica, kako bi se kroz ovaj vid sportskih aktivnosti postigao zadovoljavajući nivo tjelesne pripremljenosti svih policijskih službenika za uspješno savladavanje svakodnevnih zadaća u službi.

Related Post