LJETO U GRADSKOJ KNJIŽNICI

1041 0

NOVA GRADIŠKA, 3. srpanj 2013. – Bilo je i danas razloga da učenici osnovnih škola dođu u gradsku knjižnicu. Bilo je potom i zadovoljstva jer je ovaj dan „Ljeta u knjižnici“ bio posvećen „Hlapićevoj godini“.

Radionicu „I ja sam lik iz bajke“ su osmislile i vodile mlada pjesnikinja Sanja Šimić i Štefanja Milinović, učiteljica razredne nastave u OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Staro Petrovo Selo koja je glumila Gitu, jedan od likova iz čudnovatog putovanja i zgoda šegrta Hlapića. Na 100 godina od prvog izdanja Čudnovatih zgoda šegrta Hlapića osnovce je podsjetila ravnateljica knjižnice Biljana Dakić, a uvod u još jedno prijepodnevno ljetno druženje u gradskoj knjižnici bio je glazbeni nastup Mihaele Grgić na flauti i Viktorije Vuković na klaviru.

Djeca su imala priliku da sama sebe smisle kao lik iz bajke, dakle da se opišu i smjeste u neko vremensko razdoblje ili neku zemlju i da u toj zemlji i u toj priči oni sretnu šegrta Hlapića. Na taj su način imala priliku razvijati svoju maštu i spojiti se s likom Ivane Brlić Mažuranić. Iznenadila sam se jer sam mislila da neće doći puno djece. Njihov je dolazak potvrdio da su bajke još uvijek in. Djeca još uvijek o tome razmišljaju i razgovaraju. Bili smo svjedoci da su oni čitali Šegrta Hlapića i sjetili se zgoda iz bajke – kazala je Sanja Šimić.

 

Related Post

LJETO U KNJIŽNICI

Autor - 05/08/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 4. kolovoza 2014. – Na radost novogradiških djece Gradska knjižnica Nova Gradiška na Dječjem odjelu nastavlja s radionicama…